
Portioner: 4
2 burkar majskorn (à 340 g)
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
½ tsk + 2 krm curry
1 ½ dl matlagningsgrädde
½ tsk salt
2 krm nymald vitpeppar
2 dl popcorn
Färskost-snurror:
125 g smaksatt färskost, t ex med oliv
4 tunnbröd, gärna av fullkorn
1 kruka krispig sallad
1. Bred färskost på bröden. Lägg på salladsblad. Rulla ihop till rullar och linda in i plastfolie. Låt vila medan soppan tillagas.
2. Häll majskorn och vatten i en kastrull. Tillsätt buljongtärning och 1/2 tsk currypulver, låt koka upp. Tillsätt grädden och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Koka upp.
3. Ta bort plastfolien från rullarna och skär dem i cirka 2 cm breda bitar. Garnera soppan med poppade popcorn och pudra över lite extra curry. Servera med snurrorna.
——————————————————————
Variant nr 2
- 1 msk rapsolja
- 5 st stjälkar blekselleri, strimlad
- 2 st röda paprikor, strimlad
- 1 schalottenlök, strimlad
- 1 chilipeppar, strimlad
- 1 stor morot, strimlad
- chilipasta
- 1 burk krossade tomater
- 3 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 8 dl poppade popcorn
- 1 förpackning rice-dream-cuisine (veg-grädde)
Arbetsbeskrivning:
Poppa en förpackning popcorn.
Strimla blekselleri, schalottenlök, paprika, morot och chilipeppar. Bryn i olja så det får lite färg. Rör ned chilipasta men ta det lite försiktigt om du inte vill ha stark soppa. Rör ned krossade tomater, vatten, grönsaksbuljong och låt soppan koka upp. Sänk värmen och rör ned popcornen. Lägg på ett lock och låt soppan småputtra i ca 40 minuter.
Ta grytan från värmen och kör soppan i en mixer så du får en slät soppa. Häll tillbaka soppan i grytan och tillsätt rice-dream-cuisine. Låt soppan bli varm.
Servera soppan i djupa tallrikar med strimlade morötter och lite popcorn som dekoration.