Griskind, chips och Mello

Har varit med min kompis Anne på Västersläts gårdsbutik och café idag. Där fikade vi och satt och snackade bort en stund och hade trevligt. Sen bjöd hon mig hem på middag, hon köpte "griskind" och fick recept på hur den tillagas. Spännande att smaka. Jag tar bara med en flaska rött, som jag vann på Vinlotteriet häromsistens. Bra ska ´man´ ha det!

Jo jag ska ta med mig grönkålschips också. Det är första gången jag gör det och det blir kul att testa om de är lika goda som de lät när jag hörde en i teve äta dem. Krispigt.

På nätet finns flera recept och alla är lika enkla. Bilden hittade jag på COOP:s sida och de skriver:

Grönkålschips – 3 liter

  • *3 liter ansad grönkål
  • *3 msk olivolja
    2 tsk flingsalt

*= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Bryt bladen i mindre bitar och lägg på en plåt. Vänd runt i olja och rosta mitt i ugnen, 225 grader, tills de är krispiga, 10–15 min. Rör någon gång under tiden och ha uppsikt då de lätt bränns. Strö över flingsalt och låt svalna.

Sen blir det Mello som det kallas nu för tiden när folk inte orkar säga Melodifestivalen. Anne och jag har sett den tillsammans i många år och nu när det håller på många helger så brukar det bli någon av dem.

Ska du också äta gott och se på Mello ikväll? 

Anna

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments

2 comments

  1. Marrrs

    Griskinden har levt ett liv i skymundan tills det blev trend att äta den. De flesta har dock ätit griskind betydligt oftare än de själva vet om – i den strimlade ”skinkan” pizzeriorna använder. Om jag hade en pizzeria skulle jag sälja lyxpizzor med griskind och ta 20 spänn mer för samma Calzone som innan 🙂

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>