Ingefära och Gurkmeja


Ingefära


Gurkmeja

Bilderna har jag lånat från Örtapoteket och Wikipedia. Läs om hur nyttigt det är med dessa släktingar. Nej jag är inte direkt släkt med dem, men de är… kusiner kan jag kalla dem. Gillar bilderna fast de ser ut som gamla skolplanscher (jag får illamåendekänslor i vanliga fall när jag tänker på min skoltid). 

Gillar även ingefära som jag köper färsk, river eller skär och dricker med kokt vatten. Starkt och välgörande, känns riktigt nyttigt. Nu läste jag idag att det är även nyttigt med kusinen Gurkmeja. Det hade jag ingen aning om. Trodde den bara var ett färgämne att förgylla en soppa eller annat med. 

Gurkmejan ska vara svårare att få i sig än den njutbara ingefärsdrycken. Men blanda pulver med lite vatten på en sked och snabbt svälja skulle funka. Funderar på att testa. Har du gjort det? Funkar det bra?

Anna

2 comments
  1. Jo jag brukar ta en sked gurkmeja ibland. Jag har ett recept med på guldmjölk, en jättegod mjölkdrink med gurkmeja. Säg till om du vill ha receptet. Hälsningar Birgitta

    1. Hej Birgitta, ja jag vill gärna ha det receptet, låter spännande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.