Himmelsk soppa

   

Det var äntligen min tur att ha vinprovargänget hos mig. Det blir ungefär drygt vartannat år då jag är singel, ensam, enastående, ensamgående och därmed har ett enmans, förlåt, enkvinnshushåll. De andra tolv är par, både äkta och inte. För rättvisans skull hoppar jag därför över min tur i ordningen varannan gång. 

Jag kan inte påstå att jag gillar att laga mat, men det kändes riktigt kul att göra denna soppa fast jag var lite orolig över att de kanske inte skulle tycka det var "riktig mat". Men det verkade vara en riktig succé, alla tog om och lovprisade maten flera gånger. 

Här får du receptet;

Saffranskryddad fisksås

4 portioner

Hittade recept och bilden till vänster

här;

Tasteline

400 gram  
300 gram  
150 gram  
1 st  
1 st  
3 msk  
2 dl  
2,5 dl  
2,5 dl  
1 dl  
1 paket  
1 tsk  
0,5 krm  
1 tsk  
1 tsk  
1. Skär fisken i 3 cm kuber. 


2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja. 


3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter. 


4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna. 


Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd.

Mums!

Anna 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.