Cykeltransport

Funderar lite på hur jag skulle kunna få med mig min cykel, en tung vanlig damcykel, min röda Crescent på tåget. För att kunna åka iväg och turfa på andra ställen. Öresundståget tar med cyklar, så till Växjö har jag tänkt att ta mig en dag. Men på onsdag ska jag till syrran i Värnamo och det är SJ:s Kust till kusttåg som trafikerar den sträckan och där är det inte tillåtet att rulla på sin cykel.

Hittade en cykelväska på nätet – men hade det inte varit bättre att få rulla cykeln? Nej den ska alltså vara förpackad och bäras enligt SJ. Men jag orkar inte bära min hoj! 

bike cover packing

Ganska fiffig är den ju faktiskt, fast jag får nog vänta till SJ ändrar sig och tänker miljömedvetet igen. Det har ju tidigare varit tillåtet även hos dem. Hur tänkte de egentligen?

Anna

7 comments
 1. I Finland var det inga som helst problem att ta med cykeln på tåget. Man löste helt enkelt en platsbiljett för cykeln till den facila kostnaden av 5 euro. Enkelt och smidigt – man ställde själv sin cykel på anvisad plats i tåget. Sverige ligger tyvärr långt efter i detta. När jag var ung på femtiotalet kunde man polletera sin cykel; den hängdes upp i en krok i godsvagnens tak om jag minns rätt. Men numera är det ju kört. 🙁  Så jag har faktiskt inhandlat en Brompton för dyra pengar. Den fäller man bara ihop och tar med sig och ställer bredvid sig på tåget. Piece of cake!  😀

  1. LeiLar! En Bromton (fick googla vad det är) vore inte dumt. Men jag tror inte att priserna passar min kassa. 🙁  Förstår inte varför vi i vårt land inte kan få ta med cykeln!

   1. Har ett förslag på hur du ska få med din cykel på tåget. Däp cykeln till tex Pelle och säg att det är din sambo och lös en biljett till. Eller säg att det är en tvåhjulig rullstol eller en tvåhjulig barnvagn. Tjata lite och var besvärlig så kanske det lönar sig. Kramar från 77:an

    1. Hej du glade!
     Jag tror jag ska leta efter en ihopfällbar hoj i stället. Du har ingen bra fungerande sådan till mig?

     1. Hittade precis en trehjuling med trampor på framhjulet och flak. Går att ta under armen vid buss/tågresor. Kan det va något? Den är röd men om du vill så målar jag om den till tjejrosa. Kram från en som gillar din blogg.
       

 2. Hallå snygging, Har precis ätit spagetti och köttfärssås nu. Hoppas DU har planerat något gott till nästa helg för det kanske blir oväntat besök. Ja, jag menar oväntat besök på Hallnäs. Nu får du något att tänka på eller hur? Pussar och kramar från mig och min fru.

  1. Det låter gott. Har inte bestämt än vad jag ska ta med att äta, men mycket gott brukar det bli. Oväntade tjejbesök är alltid välkommet. 😉 🙂 😀 Hälsa frun! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.