Modediet?

Bild och text hämtad hos Kostdoktorn, Andreas Eenfeldt, läkare, spec allmänmedicin. 

Fetma beror på ”mjöl- och stärkelserik föda” som bröd, kakor och makaroner. Det är ingen ny idé och det var verkligen inte jag som sade det först. Sidan ovan kommer från boken ”Smakens Fysiologi”, skriven av en känd fransk matguru.

Okunniga personer vill gärna avfärda idéerna som en ”modediet”, men då är det ett extremt långvarigt mode. Boken gavs nämligen ut 1825.

Varför återkommer en minskning av socker- och stärkelserik mat – olika varianter av lågkolhydratkost – i tusentals olika varianter under hundratals år? Enkelt.

De flesta går ner i överskottsvikt utan hunger på lågkolhydratkost. Det bara fungerar.

Det handlar inte om mode. Det handlar om att det fungerar.

/Kostdoktorn

Anna

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>