Stockholmsbesök


Omaka Stengods, min tavla från Pryssgränd
 
Nästa gång jag kommer till Stockholm har jag några adresser jag tänkt kolla närmare på. Du kan ju alltid fundera på varför eller höra av dej om du undrar något. 
 
1930-09-09  Storkyrkobrink 3 – Storkyrkoförsamlingen
1931-05-01  Atlasgatan 19 – Gustav Vasa
1932-04-13  Rörstrandsgatan 22 – Matteus
1934-10-18  Sibyllegatan 17 – Hedvig Eleonora
1935-10-14  Folkungagatan 99 – Sofia
1939-10-05  Bergsgatan 21 – Kungsholm
 
Anna
9 comments
 1. För vad står tidsangivelserna före platserna? Kanske en dum fråga, men ställer den ändå.
   

  1. Sigge, det är syrran som har börjat släktforska och kommit fram till dessa adresser vår pappa bodde på innan han träffade vår mamma. Många av husen är säkert desamma som då. Kul att gå och se dem, fundera på hur det var då. 

    

   1. Tidsangivelserna är alltså då han flyttade dit eller därifrån.

 2. Vet du när du kommer?
  Vi kan ju göra en gemensam vandring i Vi vandrdr vidare. Tror det varit på tapeten förut. Nu skulle det kunnabli av också!

  1. Jo jag vet när jag kommer upp, väldigt kort tid denna gång, bara tre dagar varav två är resdagar. Visst vore det jättekul att gå med er men det känns som om jag vill kunna lägga fler timmar tillsammans med er än jag kan få till denna gång. Jag kommer en fredagseftermiddag vid tre och åker söndagseftermiddagen. Lördagen är vikt för Turf, morgon till kväll. 

 3. Tänkte bara hjälpa till med den snabbaste transporten mellan gatuadresserna du angav. .ärkligt är att de flesta stadsdelar är representersde. Mina föräldrat flyttafe runt i Vasastan på 30-talet. Var intresserad bara. Förlåt!

  1. Förlåt? 😮 Men jag är väldigt tacksam över att du ville hjälpa till! *tumme-upp* 🙂 🙂 Det finns fler tillfällen, jag hör av mig nästa gång. 

   1. Tack! Jag var ju lite påflugen..därav ”förlåt”
    Det var hembygdsintresset som födade över. ☺

    1. Men jag kände mig inte alls påflugen. Kändes mer som en god omtanke. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.