20 april 1917

Idag skulle min mamma ha fyllt 97 år om hon levt, men hon dog för 17 år sen, några veckor innan 80-årsdagen. Syrran och jag undrade hur hon ville fira sin stora dag och hon var envis om att hon ville till Bollnäs. Hon var en gång där som barn och hälsade på en kusin och ville gärna återse stan.

I början av året, 1997, fick mamma en hjärtinfarkt som hon klarade sig igenom och i mars fick hon en till, hemma i soffan, vid teven, rakt upp och ner, så var hon borta. Hon hade teven på men lagt ifrån sig glasögonen på bordet, lutat huvudet mot väggen och somnat in.

Syrran och jag träffades med våra fammiljer tillsammans på just denna dag, den 20 april när mamma skulle fyllt 80 och jag undrade om hon kanske nu var i Bollnäs?  

Grattis lilla mamma var du nu befinner dej!?

Anna

2 comments
 1. Hej Anna!
  hoppas du har en bra påskhelg! Jag blekte mitt hår när mamma ringde och frågade om jag kunde åka med till mormor eftersom hon inte svarat i telefonen på hela dagen men jag ville inte offra håret så jag åkte inte med. I dag tänkte jag att jag skulle bleka lite slingor utan att veta om att det är årsdagen idag. Kanske var det en liten hälsning från mormor i tältet i Bollnäs, för det var ju där med tältet  också som hon saknade så mycket – från hennes bästa sommar. Mormor var en fantastisk kvinna som jag har som förebild. Alltid nyfiken, matglad och på hugget!
  ldag har Lova och hennes gulliga pojkvän åkt tillbaka till Stockholm efter några härliga dagar här med familj och vänner så nu känns det lite vemodigt, men det går snart över! Ta hand om dig och hälsa mina kusiner!
  kram, Sofie

  1. Tack för dina fina ord Sofie!

   Kram.

   Moster Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.