Göteborgssemester

Galet många zoner i Småland, ja när jag reser bort. Igen. Fast det är ju inga i Kalmar och dessa kommer jag ju ändå inte åt i brådrasket. Kanske en cykelsemester i mitt landskap i sommar? Läste förresten nånstans i mobilen att det skulle ta 19 timmar att cykla från kust till kust, från Kalmar till Göteborg, närmsta vägen över Värnamo. Kan det vara möjligt?

Kupé på tåget mot väst, stickning och vatten, jag kan klara mig länge. Lyssnar också på Analfabeten som kunde räkna. En till galen bok av Jonas Jonasson som även skrivit om Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.

Hej Värnamo! Alltid hej Värnamo. Här föddes och växte min mamma upp med sina syskon, här var jag om skolloven och hälsade på släkt och kompisar, här gick jag på Folkhögskolan. Här bor nu nu bara min syrra med man, kusin med fru och några kompisar kvar. Ja en massa annat folk också förstås som jag inte känner. Hej då, jag far bara igenom denna gång.

Det där, det gröna i mitten, är den zon jag tagit flest gånger i Göteborg, jag startar med den och tar sen bussen till Gunnilse.

   

Vi sittter ute, till kvällen, det är varmt och solen strålar som bara den kan göra! Tulpanerna dricker vatten i värmen och det tar slut i vasen, de lägger sig mjukt på kanten. Men hur otroligt är det inte att se hur naturen kan repa sig.

Jodå, de två rosa som ligger böjda här repade sig också med lite hjälp. Blir så glad när jag ser den här duken som min mamma har knypplat och sytt. Jonassonen fick den för många år sen och svärdottern gillar den. Härligt!

   

Mular in en macka och kaffe på ett av alla Göteborgs Condeco-ställen. Där finns gott om eluttag för laddning av diverse el-prylar folk släpar med sig, praktiskt och modernt. 

Det är våren, ja det är våren! Varmt med vinterjacka. Zonen naturhistora 

Zonen renasnurren

Jaaa det ääär våren!

I Nordstan hade det bakats i långa banor. Bara skådebröd?

Hemma igen får jag njuta av barnbarshänder som lätt och ledigt spelar för mig.

Efter två dagar av sol och underbar värme smög molnen in och regnet kom. Det blev grått i hela stan, blött och jag hyrde aldrig någon stadscykel som jag tänkt. 

Omstarten på söndagen gick inte smärtfritt. Jag stod uppe vid en kyrka som Jonasson kört upp mig till och väntade, å väntade. Först trettio minuter senare fick jag zonen, MastZone, ja för jag är en envis djäkel och ger mig inte av i första taget. Försökte njuta av utsikten i det grådimmiga och fuktiga vädret så länge. 

Dahlstrom, jag säger bara det. Fy för fasen vad gör jag inte för att få några poäng och en unik till? Klättrade mellan husen på en jordig vall och var rädd att glida ner igen. Hoppas ingen såg den äldre damen på alla fyra. Äsch förresten det bjuder jag i så fall på.

I närheten av Djurparken

Vid Sjömansfrun

Masthuggstorget och Mastsquare

Oscars skola! Nej inte barnbarns-Oscars, en annan, OscarFredriks förstås.

Å då kanske detta är OscarFredriks kyrka? Vad vet jag.

Bakom galler

Usch fy vilket väder! 

Vi köpte hem färdiglagat!

   

Packad och klar för hemresan.

Hej hej Värnamo igen!

Första cykelturen hemma, ja då låg ju inte hjälmen på rätt plats så jag GLÖÖÖMDE den! Bara hem igen och på med den. Cykla aldrig utan hjälm! Lova?

Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.