Fröbullar

  

2 msk psylliumfrö

1,5 dl solroskärnor, pumpakärnor och melonkärnor

1 dl krossade (eller hela) linfrön

4,5 dl kallt vatten – eller 4 dl vatten och 0,5 dl rapsolja

Mät upp alla ingredienser i en bunke. Låt stå en timme.

1 dl kokosmjöl

0,5 dl pofiber

1 msk psylliumfröskal

1 msk bakpulver

1/2 tsk salt

1 knapp dl gojibär

 

Blanda alla torra ingredienser för sig.

Sikta i de torra ingredienserna i frö- och vattengelén. Blanda väl.

Forma 6 bullar och lägg på bakpapper på en plåt.

Grädda i 200° – ca 30 min

 

Låt bröden svalna helt innan du skär dem.

 

Fik tipset av Helene Ljung på fäjjan och det finns här hos Nillas

 

Anna

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.