Lussekatter

Obs, automatpublicerat blogginlägg från förr in i framtiden.

Hej, det är den 29 mars idag, Långfredag och Jonassonen har namnsdag då det är just Jonas i almanackan. Vi har en seg vår, det kommer lite snö farande i luften och vi är många som bara längtar efter sol och värme. Jo vi har haft sol hela veckan och hopp om vår, men just i påsk skulle vi få ett litet bakslag. Bara gilla läget.

Kingenin och Sune är ute och tar zoner och själv ska jag ut snart. Men jag satt och snurrade runt på olika LCHF-sidor och hittade en film om hur jag kan baka lussekatter. Jag tidsinställer detta till den första december.

Här är receptet, som jag hittade hos Marianns Mat & bak:

LCHF-sfärens allra första lussekatter!

Dessa lussekatter är också verkligen som riktiga lussekatter!

Recept för 10 st lchf– lussekatter:

4 ägg + 1 gula
2 msk Bakery+ sötning
50 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1 dl kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 påse saffran 0,5 gram (vid två påsar bör katterna ej ges till barn, se länk i kommentar)

1 äggvita för pensling

Gör så här:
Vispa ägg och sötning, fluffigt i gärna bortemot 5 min.
Ta i  smälta smöret, saffran och grädden, vispa samman.
Blanda de övriga torra ingredienserna väl och blanda ner dem väl i smeten.

Låt svälla i minst 5 min.

Rulla sedan 10 styck smala korvar och snurvla till dem i ändarna, så som alla lussekatter bör snurras. Pensla med lite vispad äggvita.  Grädda i 175 grader i ca 15 min.

Vill du har fruktos= russin i dina så är valet ditt, här uteslöt vi detta.

Tips: Givetvis går dessa att lägga i bullformar och muffinsplåtform och få lussebullar!
©Mariann Andersson

Gott lusse firande!

Lycka till!

Pssst! Undrar om jag tröttnat på att turfa när detta publiceras om åtta månader?

Tillägg den 1 december 2013; Hur kunde jag fundera på om jag hade tröttnat på Turfing? Idag har vi möte i vår nybildade förening Kalmar Turfförening. Det trodde jag nog inte för åtta månader sen att vi skulle ha en förening och att vi skulle få så många nya turfare i stan.

Idag är det omstart och på onsdag är det Afterturf igen. Du kommer va? 

Några lussebullekatter blir det inte bakade här i år. Jag har just plockat ut hela köket för renovering och kan kanske inte flytta in förrän till tjogondagKnut. Ingen idé att advents- och julpynta. Jag har bara mammas gamla mässingsstake med fyra ljus i, vars första jag tänder ikväll. Det går inte att pynta när hela köket står staplat i kassar och lådor i salongen. 

Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.