En timme

I natt blir det normaltid igen efter att ha varit sommartid ett drygt halvår och jag säger som jag brukar att jag inte förstår vitsen med det hela. Kan vi inte ha sommartid året om eller behålla normaltiden när våren kommer?


GRAFIK: PAUL WALLANDER; Normaltid – så gör du.

Jag brukar sätta tillbaka klockorna innan jag går och lägger mig så är det gjort när tiden är inne noll tre på morgonkvisten. Så nu har jag flyttat mina analoga, den i sovrummet har jag flyttat till salongen, den i hallen har jag flyttat till badrummet, den i micron var svårast för den gick inte att plocka ur så nu står micron i sovrummet. Lite opraktiskt men tiden går ju fort och snart är det sommartid igen ju.

Är helt slut av flyttandet nu för jag höll på en hel timme. Ja det är väl en timme klockorna ska flyttas? Det känns verkligen så onödigt, varje år likadant, flytta runt under en timme. Längtar till jag får flytta fram micron igen.

Jag har även klockor som automatiskt flyttar till rätt timme och håll med om att det verkar mer praktiskt? Självgående kan jag väl kalla dem, men tänk om de börjar vandra runt i natt när vi sover som bäst? De går själva runt och i morgon kanske jag inte hittar dem!?

Anna

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments

One comment

  1. Filifjonkan

    Ja håller med dig. Bäst med klockor som ställer om sig själva, men man får ju ändra på den stationära telefonen med tiden de tär krångliga saker att komma ihåg knappar hit och dit så glömmer man bort mellan gångerna med, Jaja det är bara att gilla läget som man säger, Men faktiskt gillar jag inte läget med stormhot obehagligt minns så väl Gudrun och Pär hur de förstörde men jag har säkrat allt löst utomhus och på farstubron så håller vi tummarna katterna känner på sig de har bara suttit och tittat ut i fönstret idag går inte ut på farstubron ens!

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>