Mammas golvvas

Mamma hade en golvvas som hon ofta fyllde med Gladiolus. Jag minns inte om jag gillade vasen eller om jag tyckte blommorna var fina, men jag minns när hon kom hem från jobbet, hur hon kom över gården med det stora blompaketet och snittade dem när hon kom in och fyllde vasen med vatten.

   

De stod länge och jo, jag tyckte nog om dem. Det var lite annorlunda med så stora blommor i vackra olika färger. Tror inte några av mina kompisar hade såna hemma och det gjorde oss lite speciella tyckte jag. 

Ju äldre jag blivit, ju mer har jag gillat vasen, den kommer från Upsala Ekeby och det är Anna-Lisa Thomson som designat Paprikavasen som den heter. Den finns i olika storlek och jag har den största, ca 52 cm hög. Ja det är alltså jag som har vasen nu. När syrran och jag delade upp mammas bo efter att hon dog 1997 så var det jag som hade turen på min sida när det gäller denna.

Den dyker upp då och då på olika säljsidor och brukar ligga på strax under tusen kronor, men just nu finns en på Tradera som är uppe i 1560 kr och det är en vecka kvar på budgivningen. Ska bli spännande att följa och se vad den kommer att gå för.

Anna

1 comment
  1. Undrar vad mina/dina  barn kommer ihåg vad vi hade i hemmet – så som vi minns själva nu ?
    Kram emM
     

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.