På huvet


På väg till personalfest – Foto Eva Wolke

På väg hem igår kväll från god och trevlig personalfest, hjälmen givetvis på och som en extra mjuk kudde en långhårig peruk under. Numer är det SJÄLVKLART med hjälm. Jag är inte så dum att jag tror huvet klarar sig om jag stupar i backen, i asfalten, på kuller- eller gatstenarna. 

   
Mina spår – en jättebra app som visar, just mina spår.

Idag, åter en alldeles strålande dag, perfekt för turf. Jag gav mig iväg vid lunchtiden och räknade med att ta min favoritrunda, kanske ännu längre och ta minst 50-55 zoner. 

Efter ett part-tre zoner står en vägbom, precis som alltid, den har två delar. Den ena delen är alltid stängd, den andra öppen ibland, ibland inte. Idag var den öppen och jag kom uppifrån och tog sats mot den stängda delen. Det var förstås lite klantigt och en hundradels sekund senare låg jag under cykeln med benen och över styret med kroppen. 

Kände en enorm smärta! Främst i vänstersidan, styret måste ha smällt till där och i högerbenet som låg under cykeln. Jag kan inte påstå att jag flög upp, nej jag hamnade på knä och visste inte hur jag skulle trassla mig ur. Det gick till slut att komma på fötterna igen och under tiden kom en kvinna och frågade hur det gått.

Jag tror det hör till att bli bedövad av smärtan till en början så jag cyklade vidare när jag fått hjälp att sjustera styret som svängt sig, att plocka upp mobilen – som inte fick en skråma, mobilfästet, batteripacken och övrigt som spreds runt på asfalten. Jag tog kanske ett tjugotal zoner innan jag kände att jag var tvungen att ta mig hem och kolla igenom den sårade kroppen.

    

Som plåster på såren fick jag en ny medalj på min tur idag. "Take 10000", en medalj som bara 32 personer har. Kul! Men det är långt till Sunes och Kingenins 25000-medalj som är den sista i sitt slag. Efter den får man hålla till godo med samma medalj hur många zoner man än tar och det är hittills bara åtta personer som har den. HappyF, den trevlige turfaren i Göteborg alltså, har "bara" 7500-medaljen och Jonassonen 1000. Hi, hi, hi, kul att jämföra bara.  

Glad att mobilen höll, fast den hamnade rakt i asfalten, kanske styrhållaren satt kvar i den när den landade? Cykelkorgen ser du på bilden. Och jag själv är öm i nästan hela kroppen, som om en ångvält kört över mig. Skrubbsår, blåmärken, svullnader. Ska kanske söka någon slags sjukvård i morgon, men vad kan de göra? 

Anna

2 comments
  1. Jösses Anna hur du far fram. Aj, aj, aj det där ser inte skönt ut.
    Skickar cyberkramar och blåser på det onda.

    1. Tack, tack, känns bättre nu! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.