Sockermonstret

Sockermonstret ligger och vilar, jag känner ingen lust till de lockande fruktpajerna med vaniljsås. "Kan jag få en kopp kaffe och en räkmacka utan macka, tack".

Aaa så gott för magen – och själen. Räkmacka utan macka!

Sitter flera timmar efter att räkberget är uppätet på balkongen tillsammans med Lussekatt och vi njute båda av den underbara kvällssolen, värmen och att sockermonstret inte lurat oss på över tre veckor. Sötsuget är borta, jag har börjat med lite striktare lågkolhydratkost nu efter semestern och mår så gott. 

Tänk att jag skulle fylla nästan 58 år innan jag förstod hur fel jag ätit. Detta var i början av 2008 och jag har tyvärr tagit ett par rejäla avstickare från den goda och rätta vägen, men nu är jag uppe på gång igen. Låter nästan religiöst "den goda och rätta vägen". blush 

Sockermonstret ska tryckas ner, hållas undan, kvävas. 

Anna

6 comments
  1. Tummen upp för dig! Pajerna är starkt misstänkta Kullzéns och dom är grymt goda. Duktigt att låta bli. Räkmackan utan macka ser helt underbar ut.

  2. Räkmackan utan macka var verkligt god och att avstå från sockerbomberna där på Kullzéns är enkelt så länge jag håller suget borta med rätt kost. 🙂

  3. Bra att du inte lätt sockermonstret vinna! jag är inne på min fjärde vecka nu och att motstå kakor och godis har inte varit så svårt, däremot har omställningsbesvären fått mig att gråta mer än en gång. Men jag tänker inte ge mig, jag känner ju redan vilken skillnad det är trots allt. Och jag är också mäkta irriterad över att det skulle ta mig sån tid att våga prova!

    1. Ja heja på Ing-Marie! Hoppas du slipper gråta mer. 😮

  4. Bra tänkt att ta en räkmacka utan macka. Det vita brödet kan man med gott samvete hoppa över.

    1. Ja Per, det bara lägger sig som en klump i magen. Fast de brukar ha rågbröd till äggmackan så gillar jag det inte särskilt bra ändå. Nu var äggmackorna slut, men de sa att de gärna gjorde en ny och då bad jag att få utan bröd. yes Förra gången jag var där tog jag med bröd, men jag tog bara en gaffel för att brödet inte skulle gå så lätt att äta. Jag plockade bara det som låg på med gaffeln. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.