Baconmuffins

   

Sa jag att jag bakade baconmuffins i förra veckan? Nähä, men det gjorde jag och de blev ju sååå goda! Mumsfilibabba sa jag när jag var liten och gör det nu igen.


Här ligger de uppoch ner, därav så färglösa, med en klick bredbar fetaost

 

Du blandar tio ägg med en stor ask Philadelfia (eller 2-3 dl riven valfri ost) och en dl grädde, 40-procentig visp givetvis. Du klipper och steker, eller steker och klipper två paket bacon som blandas ner. Peppra lite och ha gärna i någon annan krydda om det smakar. Sen ner i formar, stora eller små som det behagar och in i ugnen till de är klara, fått lite fin färg sisådär 20-30 min.

Njutes som frukost, mellanmål, del av lunch/middag. I morgon kanske jag bakar en kaka med bla keso, mandel och blåbär. Vill du ha receptet? 

Anna

6 comments
  1. Låter jättegott. Får prova nån gång.

    1. Tack Per för din kommentar och välkommen hit! 😉

      Ja prova att baka dessa, mättande och goda. 

      Anna

  2. Spännande recept. Det vill jag prova någon gång. Tack, tack! Matiga muffins att ta med i matsäcken när man är på veteranmarknader och bilträffar. 🙂

    1. Ja Gunsan, prova dess, bara nyttigt, inget mjöl, inget socker, kanon! 🙂

  3. Ha ha….Fru Jerner blev sugen bara hon läste receptet så nu blir det nog till att käka muffins till helgen.
     

    1. Klok hustru den där skygga blyga fru Jerner är!
      När tar du fram och visar henne? 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.