Hjälm?

 

Det är verkligen fult och hel-töntigt att inte ha hjälm på sig i trafiken. Det är sååå dåligt att inte skaffa en, sätta den på huvet och vara stolt över att vara klok och fin. Om du utan hjälm råkar ut för en skallskada är du INTE fin!

Jag vet, jag klarade mig undan med en bula i pannan, blåmärken som flyttade sig från pannan ner på halsen via ansiktet, brutet nyckelben och en sjukskrivning som varade i sju veckor, en hel sommar. Det var inte kul. Innan bula och blåmärken försvunnit kunde jag inte visa mig bland folk. Jag såg helt misshandlad ut och värken ska vi bara inte prata om.

Detta hände på den tiden då jag också tyckte det var töntigt och onödigt med hjälm, långt före digitalkameror och smartphones. Kan inte hitta mina bilder jag tog efter olyckan, vet att de är insatta i ett litet album, inte i nåt av alla mina stora album som jag har med bilder alltifrån jag fick min första kamera som tolvåring. 

Vad det var som hände? Jag cyklade över en vattenslang som låg snett över vägen, hann tänka att detta kommer inte att gå bra. Det gjorde det ju inte heller, jag stöp i asfalten på två röda. Hade varit bra att visa mina gamla bilder som ett varnande skräckexempel. Ska leta efter dem.  

Tror de flesta turfare numer använder hjälm? Om inte, varför? 

Anna

3 comments
  1. Du har så rätt Anna! Jag skäms när jag skriver att jag inte har någon hjälm. När jag var och skulle köpa fanns inte den som jag ville ha, sen blev det ingen hjälm.
    – nu fick jag verkligen en tankeställare.
     

  2. Vart i backen 2 ggr,grannen sa 3:dje gången gillt, börjar seriöst fundera på hjälmköp men först en ny hoj tror jag, måste turfa hårdare =0)

  3. Jag började använda hjälm dagligen det senaste året. Det som har fått mig att avstå är att hjälmen blir full av svett som så småningom rinner ner i pannan. Kanske borde skaffa en sån där ny uppblåsbar hjälm?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.