Under bar himmel

Alltid spännande att se om både jag och cykel ska komma med bussen. Vinlottornas årligt återkommande helg på Öland går just in i sitt inledande skede. Alla är packade och klara på olika håll, några cyklar hemifrån till Öland, via cykelfärjan mellan Kalmar och Färjestaden, några kör bil och tar allas packning och mat för två dygn. Och så är det jag då som bara cyklar från Borgholm – om jag kommer med bussen alltså.

Och så gjorde jag även denna gång. Å nu blir det bildbombning!

Detta skulle vara en fin bild av när vi var på högbrodelen, men… 

Skulle bara kolla om det gick att cykla ner här, men det känns lite riskfyllt va? Hade just tagit Borgyard, Borgholms slottsruin och fick ta vägen tillbaka till stora vägen och rulla ner mot Prinsessan Estelles promenad.

Snygga skyltar, båda på sitt speciella sätt.

En bombkrater från nåt gammalt krig. Är inte så uppdaterad om detta.

Har just klättrat över en grind, plaskat genom våtmark och tagit mig tillbaka från Lighthouse som jag gav mig katten på att jag skulle ha när jag kommit så nära. Glad och nöjd cyklade jag därifrån, in mot stan igen. 

Tog fler zoner innan jag träffade på Anne och Annika som kom med bil. Bil med cykel båkpå för Annika skulle också cykla  härifrån. Vi åt en god lunch på Ebbas. Sen skildes vi åt för att ses senare.

Jag tog resten av Borgholms zoner innan jag for vidare. Nejvisst, jag missade SesGillIsle som är en ö. Tittade efter en båt som kunde ta mig dit och såg flera som låg vid bryggan. Vågade dock inte låna nån. 

Efter ca tjugo zoner låg vägen mot målet rak framför cykelhjulet.

Ca 3,5 mil senare får jag välja rätt i vägskälet.

Framme!

Alla troppar in under eftermiddagen och till slut är vi alla tillsammans. Irene har tält, Ylva har säng – för oss andra är det gröna backen under stjärnorna som gäller.

Vi äter och vi dricker…

Sängarna lite obäddade, men vi slöar, inga krav.

Börjar mörkna, vi lägger oss när skymningen faller.

På morgonen får vi (o)väntat besök. Korna gillar när vi kommer och hälsar på och de vill gärna vara med. Men vi har stenmur och taggtråd som skydd för de vill mer än gärna vara väldigt närgångna. 

Slappar med tidning, stickning, kaffe och mycket prat om allvar och skoj, om livet.

Lunch i det fria, rester från gårdagens grillning. En liten slurk rosé gick också ner.

Stickar på min andra "Pytt-spetskant" medan jag funderar på vad jag ska ha för färg på "tallriken". Ja det där förstår nog bara en inbiten stickare? 

Muuu, muuu, muuuuu.

Här är en film – undrar om den funkar?

Solen skjunker…

…vi tänder ljus och sitter uppe lite längre.

Vi har tagit avsked tidigt och redan strax efter nio ställer jag cykeln mot SandBay.

Cyklar utmed kusten, söderut mot Djupvik där jag får kaffe av Sarmite med familj där Lillen och Agneta också finns.

Det är stenigt, stenigt, stenigt. Som kullerstenarna i stan. Men så vackert!

En grind mot…?

Ja visst är även stenarna vackra, men de är kantiga och vassa och vägen är gropig. Varför utsätter jag mig för detta?

Cikoria – vanligaste blomman i vägkanten på Öland? Tar även Palmelund i Löt.

Tacka vet jag att cykla på asfalt. Jag njuter av den jämna farten och funderar på om jag ska hinna med bussen som går från Borgholm kl 14. Nej jag väntar till kl 16 så kan jag återta mina zoner som bland andra Fredrick tagit. 

Men…

…det kommer ännu en regnskur, den tredje denna dag och den är inte liten som de tidigare. Nej det åskar, blixtrar och bara vräääker ner!

Fast då kommer det en buss redan i Köpingsvik som ska ner till Borgholm och sen vidare till Kalmar. Det är på håret att jag hinner med den, på med hojen där bak och in och sätta mig. Visst ska jag väl ha lite tur ibland? 

Fast jag missade ju zonerna jag tänkt återta.

På bussen har jag en studie i hur en svart och röd väska förvandlas i kameralinsen.

På bron, på högbrodelen igen, ja där skiner solen som altid.

Ser rätt bra ut det där, men den röda gumman/gubben är ju inte jag, annars har hen ju en fin huvudbonad. Gillar de neongröna fälten och det är väl bara en turfare som fattar va?

Skönt med ett skumbad när jag kommer hem. Men det är nåt skumt med det va? Känner inte riktigt igen mig, kan vara en skum typ som dykt upp. 

Anna

15 comments
 1. Jag är starkt imponerad! 🙂
  Både av dig och av den vackra naturupplevelsen.

  1. Äsch då. *ler*

 2. Hej, Kul att få se lite bilder från Världsmetropolen Hallnäs.

  1. Kenneth, välkommen till bloggen.

   Tack för din kommentar.

   Du känner till Hallnäs? 🙂

   Anna

   1. Tack, det är jätteroligt att läsa det du skriver. Ja, jag känner väl till Hallnäs. Har varit där med en kompis till dig. 

    1. Ooops, vem kan det vara? Och vem är du förresten? Borde jag veta? 😉

     1. Hej Anna, Ja du borde veta för ni har säkert nämnt mig vid era seanser runt vinflaskorna. Annars kan jag beskriva mig som en ungdomlig man (läs pojk) i mina bästa år, uppfinningsrik, kärleksfull, hjälpsam och redan upptagen av din kompis. 

 3. Ha, ha, efter att hjärnkontoret fått jobba en stund och en kontroll hos annan person vet jag ju vem du är. Hälsa så gott till Bergkvara och min gamla jobbarkompis/Vinlotta! 😀

  1. Läste upp det du skrev för Iréne i morse och hon hälsar tillbaka. Vi är båda nyfikna på vilken annan person du kontrollerade hos? Hälsn.  Iréne och Kenneth

   1. Du kan häsla Iréne att jag ringde till Anne H och hörde om hon visste vad Irénes kille heter. Vi kom fram till att vi tänkt rätt. Jag hade kollat upp alla med ditt namn dessutom och tyckte en åt Göteborgshållet passade väl in.  🙂  
    http://www.birthday.se är en bra sida för detektivarbete.

    Men hur i jösse namn hittade du till min blogg?

    1. Det står ju i varenda tidning. Skämt åsido. Googlade på vinlottor + Hallnäs så hittade jag din blogg och den är jätterolig att läsa. 

     1. Ha, ha och vad hade du tänkt att du skulle hitta på den googlingen? Trodde du verkligen att nån av oss 'gamla tjejer' bloggade? 

      Tack, jättekul att du gillar bloggen. *tummen upp*

 4. Egentligen letade jag efter bilder från Hallnäs då Iréne har berättat hur roligt ni har när ni är där. Nu förstår jag hur rätt hon har. Avundsjuk, nädå, bara lite.

  1. Aha, men du kan ju åka dit själv med henne. *tummen upp* 😀

 5. Självklart ska jag det. Åker till Bergkvara i eftermiddag. Det är medicin för själen att vara där.
  Trevlig Helg ;o)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.