Dagsrapport

Eftersom det var tomt i skallen (!) enligt röntgen i förra veckan så skulle jag gå vidare till HC för min huvudvärk. Jag fick en tid kl tio igår, bara att ge sig iväg, hals över huvud. Oj, varför heter det så? Huvud över hals borde det väl vara? Nåja, jag fick diagnosen "kronisk spänningshuvudvärk". Spännande va? Ha, ha. Men inte ha, ha vad gäller läkarens order. Han ''förbjöd'' mig att sitta vid datorn, blippa med mobilen, att göra saker i samma ställning långa stunder som att cykla och sticka i två veckor från idag. 
 
Hur tänkt han då? Vad ska jag göra istället? Gå promenader och lyssna på fågelkvitter? Har jag inte sagt att jag avskyr promenader? Finns ju inget tristare – och jobbigt som s*tan för ryggen. Nej det är inget alternativ för mig.
 
Jag skulle behöva vila huvet, men vill hänga med turfare HappyF in i nästa grupp i seriespelet. Har ingen aning om ifall jag blir omkörd av de som kämpar under mig. Skulle kunna cykla flera timmar om dagen om det inte var mitt löfte till Robert Zingerle plus att käka starka piller i tre veckor då jag trappar ner under den tiden.
 
Jag berättade om TURF för honom och jag såg i hans ögon att han inte tror att jag kommer att följa hans råd till punkt och pricka. Så sant, för Turfa tänker jag göra, om än dra ner lite, lite. Tänker hoja runt på min gamla Moster-Margaretacykel ibland så att jag ändrar ställning. Jag har datorn i knät nu så jag slipper sitta obekvämt som jag faktiskt gjort sen jag bytte soffbord i vintras. Jag ska vara noga med att byta till rätt glasögon vid rätt tillfälle osv. Hitta små förändringar och käka massor av Tiparol, morfinpiller under dessa veckor.
 
Tänker göra lite skallegympa och ögonrörelsegympa som känns bra, har förstås googlat på spänningshuvudvärk och vad jag enkelt kan lindra med. Å så ska jag dra in på kolhydrater, inget som får trigga igång mitt sötsug, monstret som sitter och djäklas med mig; ta lite socker, ät lite godis, ta en bulle, en kaka, en till, ta fem på samma gång, en tårtbit eller två, köp en påse blandat godis, en chokladkaka av största sort. Ta lite till och lite till och ännu mer, vräk i dej! Dj*kla SOCKERMONSTER!
 
Snart är det LCHF som gäller igen, inbokat i agendan, det får mig att må bra. Och kanske skallevärken försvinner på kuppen, som den gjorde hos vännen Yvonne? 
 
Anna
4 comments
 1. hoppas verkligen att det blir bättre!!!!!!! akupunktur? massage? akupressur? ja du har väl troligen provat det med… håller tummarna, och jag tror inte på förbud, däremot ”lagom” doser… kram Anna!!!!

  1. Tack och kram tillbaka! Idag har det varit en av de där alldeless förunderligt ont-i-huvet-fria dagarna, inte ofta de förekommer, men någon enstaka gång. Men så tar jag ju pillrena regelbundet. Ja jag ska väl se om jag kan testa någon alternativ behandlig. 

    

 2. Skönt ändå att veta att det inte är någon annat monster som växer i huvudet. Plockar man bort cykling, stickning och datorblippande från dig så blir det ju inte mycket kvar som sagt, men kanske kan det vara bra att vila lite emellanåt 😉 Kanske någon form av Yoga skulle funka? Har en kollega som börjat med Migränyoga som funkar bra för henne. Hon har haft ont varje dag i många år, men sen hon började med yogan har hon blivit mycket bättre och kan hoppa över medicinen ibland.

  1. Migränyoga hum, ja det kanske vore något, men för övrigt, vanlig 'nybörjar-yoga' är helt vedervärdigt, jag vet, jag har testat. Inget för mig. Nä det blir inte mycket kvar om jag ska plocka bort allt. ;-O

    

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.