Vikten

   

   

Lussekatt har varit och vägt sig idag. Först knölade jag in honom i kattkorgen som jag inte hittade luckan till. Vart kan den ha tagit vägen? Jag hittade istället ett nät som jag fäste runt om och det funkade perfekt. Ställde korg med katt i cykelkärran, men hade ju ingen cykel att fästa den i. Cykeln var hos cykelverkstan för de skulle byta alla ekrarna.

Jag tog då apostlahästarna och drog vagnen efter mig. Funkade också mycket bra, men såg förstås lite annorlunda ut. Hämtade ut cykeln för sexhundra riksdaler, kopplade vagnen efter, for till djursjukhuset. 

Lite spännande att se om Lussekatt hållit vikten då det är elva månader sen han vägdes. Han har fått 60 gr per dag av den mat vi kom fram till att han skulle stå på då. Lågkolhydratiga M/D som just för tillfället var slut och skulle komma in igen om ca 14 dagar.

Som vanligt klev min svarta skönhet upp på vågen och la sig tillrätta och den visade samma vikt som förra året. Fantastiskt, han har inte gått upp fast han fått lite smör och ost emellanåt. Nu är det dags att börja med ny mat, han är åtta år och snart räknas han som senior, det blev Royalcanin seniorfoder.

När vi kom hem fick han sin första portion och den gick ner som allt annat jag serverar honom. Han sparade lite och gick tillbaka efter en stund och åt upp allt. Kanske känner han sig lite mer mätt på detta? 

Anna

2 comments
  1. Så duktig Lussekatt och så fin 🙂

    1. Ja och nu när han bytt mat sköter han det också perfekt. <3

      Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.