'Bållabäs å pannakåtta' på vinprovning i lördags – gott!
Har kollat lite LCHF-recept och hittat på Fäjjan;
Enkel pajdeg;
Ingredienser
1 dl pofiber
½ msk fiberhusk/psylliummjöl
½ dl grädde
½ tsk bakpulver
1 ägg
75 gram smör
Blanda alla ingredienser i en matberedare och kör tills degen blandats och gått helt ihop. Tryck ut i en pajform ca 25 cm i diameter. Ggrädda ca 5-10 min i 200 grader.
Morgongmackor;
1 ägg – vispas med gaffel i en kopp.
1 dl mandelmjöl – blandas med ett halvt kryddmått salt ner i ägget.
Smält 25 g smör och häll det i smeten. Dela upp smeten på två mindre fat med kanter och ställ in i mikron i ca två minuter. Tadaaa, klart!
Ingredienser Pajdeg;
4 dl mandelmjöl
1 dl riven parmesan
1 ägg
25 gram kallt smör i bitar
Kör samtliga ingredienser snabbt i matberedare. Så snart det bildats en degklump är den färdig att med händerna/fingrarna plattas ut tunt i formen/formarna. Om den känns för kladdig kan man fukta fingrarna med lite vatten. Grädda i 200-225 grader ett ganska kort tag, ~10 minuter eller tills ytan är gyllenbrun.
Bara lite tips så här på torsdagskvällen. Håll till godo.
Anna