Blandad LCHF-kompott

   
'Bållabäs å pannakåtta' på vinprovning i lördags – gott! 

Har kollat lite LCHF-recept och hittat på Fäjjan; 

enlightened

Enkel pajdeg;

 

Ingredienser

1 dl pofiber

½ msk fiberhusk/psylliummjöl

½ dl grädde

½ tsk bakpulver

1 ägg

75 gram smör

 

Blanda alla ingredienser i en matberedare och kör tills degen blandats och gått helt ihop. Tryck ut i en pajform ca 25 cm i diameter. Ggrädda ca 5-10 min i 200 grader.

 

enlightened

Morgongmackor;

1 ägg – vispas med gaffel i en kopp.
1 dl mandelmjöl – blandas med ett halvt kryddmått salt ner i ägget.
Smält 25 g smör och häll
 det i smeten. Dela upp smeten på två mindre fat med kanter och ställ in i mikron i ca två minuter. Tadaaa, klart!

enlightened

Ingredienser Pajdeg;

 

4 dl mandelmjöl

1 dl riven parmesan

1 ägg

25 gram kallt smör i bitar

Kör samtliga ingredienser snabbt i matberedare. Så snart det bildats en degklump är den färdig att med händerna/fingrarna plattas ut tunt i formen/formarna. Om den känns för kladdig kan man fukta fingrarna med lite vatten. Grädda i 200-225 grader ett ganska kort tag, ~10 minuter eller tills ytan är gyllenbrun.

 

Bara lite tips så här på torsdagskvällen. Håll till godo.

 

Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.