Återbesök

Ringde min hälsocentral för att få komma på ett återbesök, en koll i örat tänkte jag mig. Kanske en ny pencillinkur? Jag kom dit och träffade en annan läkare än den jag träffade förra veckan. Detta hände aldrig på den gamla goda tiden (läs "före hösten 2012") då jag alltid fått träffa min egen husdoktor med några få undantag.

Detta måste ha varit den stålligaste läkare som vandrar på denna jord! Han betedde sig hur konstigt som helst och han behandlade mig som om jag var 98 år. Jodå han tittade i örat och han tryckte, mätte, jämförde och gjorde till och med en hörseltest. Som om han inte trodde att jag är stendöv på örat. Han sa att han ville kolla om det bara var vätska bakom trumhinnan, vilket han hoppades – eller om jag fått en hörselnedsättning. En bestående alltså (!?).

Sen kom han med ett stämjärn som han satte ljud i och höll det uppe mot mitt huvud. Han frågade i vilket öra jag hörde ljudet från den. Jag sa att det låter i hela huvet, jag kan inte lokalisera det, men i det onda örat lät som ett konstigt trumljud. Jag märkte att han tvivlade och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Kände hysterin vibrera runt hörnet.

Jag fick inte nya piller tack och lov men recept på tre flaskor nässpray för nästan fyrahundra riksdaler. Ska jag spray hela året? Och uppmaning om att ideligen täppa för näsan och "snyta" så att trumhinnan buktar. Tur att jag  har frikort i sjukvården, annars hade det blivit en dyr dag. Och snart har jag nog frikort på Apoteket AB också.   

Anna

3 comments
 1. Hej Anmaja. Ja du det är det jag säger det är farligt att gå till vårdcentralen om,man inte får sin vanliga läkare man kan råka ut för vad som helst tydligen se bara vad  du fick utstå,,,ja ibland undrar man vad som pågår skrattar…ha en bra fredag trots regnet det tar bort snön i alla fall.

  1. Min vanliga läkare som jag har haft i mååånga år har tagit det fåniga beslutet att gå i pension vid 67 år ålder. Det var inte hyggligt. 🙁 

   Ja regnet gör att snön försvinner, vi får glädjas åt det.

   Anna

 2. Låter som samma ordination som min kollega fick. Hon går hela tiden och nyper sig i näsan och trycker ut luft, 50 gånger om dan ska hon göra det. Sen fick hon nässpray som hon ska ta dubbla dosen av. Till mig sa doktorn att jag skulle ha röstvila och köra dubbla dosen av Nasonex och knapra Nipaxon tre gånger om dan.
  Krya på dig Anna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.