Svartvit/färg

Vi skaffade teve 1962, exakt den som är på bilden. Mamma hade helt oväntat, från ena minuten till den andra, blivit änka och syrran och jag faderlösa genom en bilolycka. Plötsligt var vi bara tre i familjen, vi hade flyttat från norra förorten till södra, vi hade återförenats efter några månader på olika håll. Det kändes konstigt att gå runt i den lilla lägenheten, känna igen möbler, men de stod inte på rätt ställe. De skulle stå i vår stora lägenhet i Hägernäs. Nu var vi i Rågsved.

Varför pappa inte ville köpa teve vet jag inte, han tyckte det var onödigt, nymodigt, nej vi skulle inte ha teve. Men vi såg en del program hos grannar, vänner och bekanta. Det var spännande och en del kompisar hade den där stora möbeln stående centralt i sina vardagsrum. 

När vi återförenades efter bilolyckan då pappa dog och mamma hamnade på sjukhus och konvalicenthem ville mamma gladja oss och hade köpt denna fina, vackra, designade teven. Jag minns hur stolt hon var! Jag minns hur glad jag blev. Året var 1962 och det var kanske påsk, jag minns inte det. 

Men jag minns att jag den första april samma år bodde en kort tid hos "Tant Tyra" och hennes son Åke, bekanta till mina föräldrar. Och tant Tyra gick på det, blev arg, klippte sönder sin en strumpa. Hi, hi, hi.

Anna

2 comments
  1. Hej Anmaja. Ja jag minns när tvn kom  det var såp spännande man satt och tittade o på testbilden fniss  och man hörde på klockspelet i stadshustornet fast så fin tv som ni köpte hade inyte vi en stor möbel tung men det var lyxigt då på den tiden. Y Nu har utvecklingen sprungit förbi oss nästan. Såg med att du har haft en tråkig upplevelse i din barndom inte lätt bli faderlös och en mor på lass.Man växer upp rätt fort i såna lägen. Ha en bra annandag påsk!

    1. Tack för din kommentar!

      Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.