Vårturf


Utsikt från min zon som jag förslagit, den heter "Stonehome" – Stensbergshemmet.  

Åh hjälp så vackert det varit ett par dagar och plusgrader dessutom, det är inte klokt att få vårkänslor, så fint och underbart sprittande i hela kroppen. Ville sätta mig på balkongen men det blåste lite kyligt just där så jag hojade iväg en entimmesrunda och erövrade tjugo zoner istället. Det kändes okej. Helt okej. Se bilden här under, visst är det ett fint grönområde i min närhet? 


De gröna fläckarna är som vanligt mina. 


Zonen tvärsöver gatan, vid mitt jobb – "Steelhold"

Att vårturfa är nytt för mig. Känna att jag får fotfäste/cykelhjulfäste igen är fint. Jag började med sensommarturf som snart gick över i höstturf och senast har det varit en otroligt jobbig vinterturf, både per apostlahästar och på två hjul. Ovanligt mycket snö har vi haft i mina trakter. Jo jag gillar ju snön och gärna ett lite snökaos då och då men inte nuuu när jag hittat TURF! Fattat?


Zonen "Jungzone" 

Små okända turfare dyker upp som svampar ur jorden. Sticker upp som snödroppar vid husknuten när solen ligger på. Har inga medaljer än, bara den lilla vita vackra första, "Take-25". Det är kul tycker jag. Och jag önskar fler zoner åt folket! Nu kommer ju den bästa turfårstiden. 


"Tågkalle" – en zon jag gillar, trots fulheten på platsen.

Vet inte riktigt varför jag gillar Tågkalle. Det är en cykelbro över järnvägen och Södravägen, ingen vacker plats, särskilt inte denna årstid när allt slaskar, blaskar och ser smutsigt ut. Jag kan blicka mot öst in mot stan och åt väst innåt landet. Jag står där och funderar på om det vore möjligt att ta zonen från tåget. Kanske stannar det till just där under bron i 30 sekunder? Just när jag sitter på, är laddad, uppkopplad och beredd. Innan jag cyklar vidare har jag fantiserat om vem Kalle är. 

           

Häromdagen blev jag omnämnd i Gunsans blogg där hon förklarar så redigt och klart vad Turf är. Kika gärna in och läs inlägget du också. Sprid gärna vidare och varför inte testa på själv? Gratis är gott.

Anna

2 comments
  1. Hej Anna! Tack för återkopplingen. Vilket vackert turfväder du har haft. Själv har jag jobbat idag så det blev inget turfat.Precis som du har jag hittat en favoritzon, Bumblezone. Det är den gång/cykelbro jag stod på när jag tog fotot som jag lagt på min blogg. Där kan jag blicka ut över stan åt väst och åt öst ser jag inloppet från havet. Det kan blåsa lite isiga vindar ibland men det känns ändå bra att stå där och njuta av utsikten en stund. 

    1. Ja nu har det varit fina dagar.

      Jag såg i turfforumet eller på wiki att de efterlyste våra favoritzoner, kanske jag skickar in Tågkalle.

      Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.