Hemmastadd


Foto: 'famgus'

Här ligger jag och gosar och vräker mig i min stol på pensionatat. Funderar nu tillbaka på veckan som varit. Matte lämnade mig på eftermiddagen fredagen den 15 denna månad och redan dagen efter blev jag hämtad till Pensionat Bragegatan. Det är bra sevice tycker jag. Det är alltid bra sevice där. De hämtar och jag får åka bil, sitta i vindrutan typ och det går hur fint som helst.

Matte tog sportlov, det behövde hon. Sport i norr i vintersnö. Har hört att hon både turfat in zoner, åkt utför och slagit i backen. Ätit gott, umgåtts gott, med de där vännerna hon gillar så skarpt, de som har en Signe som jag inte riktigt förstått vad det är. Kan vara en släkting av något slag, till mig, avlägsen förstås. Hörde att hon fick passning hemmavid, inget pensionat där inte.

Husse på mitt pensionat fick flunsan och fru doktorn sa att han skulle hålla sig hemma så jag har inte varit ensam en sekund. Skapligt tycker jag även om jag inte bryr mig så där jättemycket. Jag har väckt min extramatte tidigt, mycket tidigt, med råge, för att inte hon skulle missa att stiga upp. Jag är rätt hygglig så. Måste ju sköta jobbet. Både hon och jag.

Dagarna har rullat på och jag har haft det så bra det bara går när jag lämnar mitt vanliga trygga hem. Matte kom hem sent igår kväll hörde jag och idag på förmiddagen kom hon gåendes för hämtning. Jag glömde tacka på pensionatet, men jag är ju en kattherre av rang och tycker personalen ska förstå min tacksamhet utan större åthävor.

Nu har jag gått runt här hemma och gjort mig hemmastadd. Prövat att ligga på tre olika ställen. Först på en stol som står inskjuten under ett bord i salongen, sen bredvid min tomma matskål i köket och sen i fönstret i sovrummet. Nu är jag tillbaka på stolen i salongen och har uppsikt på matte som sitter i soffan och pringer upp då och då. Jag tror hon tillagar något, det är varmt i ugnen och det luktar LCHF-knäcke. Hon har fått pippi på det. 

Matte har ställt fram en unikabox, jag vet att den innehåller tre vinglas och förstår att hon ska på så kallad vinprovning senare ikväll. Det är okej, jag kan vara själv ett par timmar, kanske hittar jag på något bus under tiden. Jag får fundera ut något kul.  

Lussekatt 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.