Brinner i knutarna

      

Nu brinner det i knutarna, om en vecka fyller barnbarns-Lisa åtta år och hon har önskat sig raggisar som jag ska sticka. Har börjat ikväll på Stickklubben när vi varit på Kalmar Stadsbibliotek. Bara att köra på nu.

Tänkte att hon även skulle få en Poesibok och en "Mina vänner-bok", men funderar på om det är ute/inne med dessa böcker idag? Jag har båda mina kvar och minns versen pappa skrev i Poesiboken jag fick på min nioårsdag.

Gråtande föddes du till världen
omgiven av leende vänner. 

Lev så att du leende kan dö 
omgiven av gråtande vänner.

Innan Internet fanns, för etthundra år sen typ skrev jag till tidningen Land för att höra om någon kände till versen. Jag visste inte om pappa hittat på den själv eller var den kom från. Jag kunde inte fråga honom då han dog knappt tre år efter jag fyllt nio. Jag fick några svar, folk kände igen versen, den var tydligen översatt från, jag minns inte var. Den är tänkvärd och jag gillar den.

Anna

2 comments
  1. En vacker vers och tänkvärd.
    Jo då raggisarna blir klara ,annars kan du låta barnbarnet sticka dem färdiga, men det kan ju bli svårt med hoptagningen.
    Ljusstaken har jag kikat på, nej det blir väl litet tungt att ha den på pakethållaren till "gåbortgåva" men i små ex kanske. Fin är den och inte lika någon annan. Sticka på ,sticka på….   Hälsar Elisabeth

    1. Jo jag fixar nog raggisarna, det är bara å sticka rakt fram till tå-ihoptagningen nu. Stakarna är även lite för dyra att bara ge bort som en liten gåva när jag går bort. Hi, hi… 

      Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.