Efter barmark kommer snö

   

När jag vaknade fredag morgon var hela världen vit och det snöade för fullt – hela dagen, hela natten – oavbrutet. Mer än det kom före jul på ett drygt dygn! Nu hade vi ju fått barmark och många hoppades på vår. Men jag skrockade i skägget, visst nej jag har ju inget, men i alla fall jag skrockade lite tyst att ni vet inte vad som komma skall, det är ännu många veckor kvar av vintern. 

   

Röde Rudolf som varit i min vård i 14 dagar är tillbaka till sin rätta ägare idag. Igår i värsta snöstormen var jag ute och skottade allt vad ryggen bara orkade och idag fick jag skotta lika mycket till, plus att jag tog balkongen också. Suckåpust.  

   

Utan broddar törs ingen mänscha med förståndet i behåll gå ut, mina är nya från Clas Ohlsson, 99 riksdaler och funkar jättebra och sååå snygga dessutom. Ha. Att cykla är inte att tänka på.

Lite snö på balkongen igen…

   

Mer snö, bara några timmars mellanrum.

Toppen är nådd! Det märkliga är att inget finns på bordet mer än en liten platt groda i gjutjärn. Men det ser ut som om det står något högre, en krukväxt eller liknande. 

   

Å så mysigt jag har det hemma inne i värmen!

Lussekatt tittar ut en stund innan vi kryper ner i sängen. Förresten, varför kryper vi ner i sängen? Kan jag undra. Vad ser han där ute i mörkret? Någon stackars utekatt som fryser?

 

Nästan helmörkt, bara snön som lyser och några lampor, godnatt.

   

Vi vaknar upp till en ljus och stilla dag, snön har slutat falla och det är vackert och määängder av snö överallt, ja då menar jag överallt. Bara ut och skotta igen, Rudolf har gömt sig nästan helt i snön. 

   

   

Barnbarns-Lisa gillade snön! Ja vem gör inte det??? 😉

Insnöat.

   

Olika formationer av snöglidning på biltak.

   

Mysigt ute, mysigt inne. Via tycker detsamma.

Anna

2 comments
  1. Men jösses! Kom allt det där nu!? Det verkar bara vara min västkust som inte fått nån snö de senaste dagarna?! I göteborg var det vitt å fint i fredags, men här… nänä!

    1. Jo Ullrika, det kom på barmarken som blivit efter julsnön, på en enda gång, på drygt ett dygn och sen kom solen. Idag är det dock mulet, men ett par minus så än ligger det kvar.

      Kram – Anna

       

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.