Turftur – kallt i sol

   

Isen bär inte i år, det har varit för få minusgrader. Här vid zonen CalmIslet.

Har varit ute på en längre tur idag fast det var kallt. Solen sken så det lättade ju upp. "Skulle bara" ta en tur till stan, lite runt och sen hem. Men som vanligt ligger det ju alltid en zon nära att ta, "bara den – och den också". Det är svårt att sluta.

Det var många turfare ute idag så det var många 'Zone last', men också många 'Taking zone' – 'Zone taking'. När jag så förstod att turen skulle bli längre än jag tänkt så sa jag till mig själv att jag cyklar bara upp till Ölandsleden och sen tvärsöver, men så blev det ju inte. Kingenin undrade om jag skulle ta norra, hon kände sig inte riktigt hundra och skulle sluta, men hon skulle bara…

Okej, tänkte jag, jag tar norra delen också fast jag hoppade över några zoner och sen cyklade jag hemåt. Var ute i tre timmar och konstigt nog höll batteriet, det pep först när jag var hemma. Men jag tittade väl ovanligt lite på skärmen, jag kan ju zonerna nu och mobilen ligger oftast i fickan så har jag en propp i örat och hör Turftanten säga att jag tagit en zon. 

I morgon är det en ny dag, inga av dagens zoner är kvar, sune har tagit så gott som alla i hela stan. Häromdagen var det dorishusse och snart kommer väl kingenin igång också. Själv har jag nog inte lyckats erövra hela stan nån gång, men det kommer varmare dagar så vem vet?

Anna

4 comments
 1. Satt hemma vid köksbordet och kikade på er när ni turfade idag. Ni hade ett litet krig. Du, Kingenin, Sune och Dorishusse i var sitt hörn av Kalmar. Spännande :-). Bilturfade lite här ikväll. Vi tog en pizza inne i stan och då passade jag på att plocka några zoner. Första för i år. Börjar jobba på måndag och då kan jag börja promenadturfa igen.     

  1. Ja Gunsan, vi var många om zonerna igår och när jag gick o la mig hade Sune alla, men jag tror att Fredrick var ute efter och nu är kingenin och plockar. Jag tänker mig också en sväng ut…

   Anna

 2. Och du turfar vidare! Det verkar vara ett bra sätt att få "gratismotion". Det blir tydligen alltid mer än vad man har tänkt sig. Men ut kommer man i ur&skur iaf och det är ju bra. Jag lånar Linneas hundar. Då kommer man också ut trots vädret.
  Tjoflöjt!
  /Eva Linnea

  1. Tjoflöjt på dej också Eva Linnea! Visst är det bra gratismotion och fria tider, fri luft och jag är inte sugen på svettiga gym. 😉 Hundar är förstås också bra. Men inte gratis. 😉

   Kram – Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.