Omväxlande

Den första december, kall klar dag med sol och delvis helblå himmel – Larmtorget. 

Andra december, vaknar till snö och det snöar hela dagen. Är inne på julskyltningen, den första advent – också Larmtorget, fast lite åt annat håll.

Ska de va så ska de va ordentligt, sen kommer andra tider. Stickklubben på Kullzéns, bara jag där första halvtimmen så jag tänker gå när kaffet är urdrucket men då kommer T, så trevligt. Stannar en stund till. 

  

Turfbryt idag. Alla blir nollade och jag höll mig kvar på tredjeplatsen i Kalmar län och kingenin etta och sune tvåa lååångt före mig. De ligger dessutom inom fem i topp i Sverige och i världen. Där ligger jag omkring 50 av tvåtusen typ. Vi har fått tomteluvor på oss, alla utom de som för stunden har flest zoner i länet, sune här. Jag är grön.

   

Lussekatt skulle ut på balkongen, okej sa jag, jag stänger dörren så får du knacka på när du vill in. Han ville tämligen snabbt in igen.

Myspys hemma, pyntade fönster, nu är det bara resten som ska röjas.

   

Från ena dagen till den andra, väldigt omväxlande men nu  hoppas jag snön ligger. Till vecka åtta, sen kan den försvinna. 

Anmaja 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.