Facebook

Du! Ja du!

Du som inte gillar fäjjan, vad är det du inte gillar?

Är du rädd för något? Vad är du rädd för?

Vad tycker du är fånigt? Dumt? Ointressant?

Igår förmiddag på min lediga dag skrev jag en rad och jag är barnsligt förtjust i alla kommentarer jag fick på ett litet, litet kick; 

AnnaSeg dag, grå dag, ledig dag. Vad göra?

14 'gillar' detta – vilket betyder att de läst och kanske samtycker och eventuellt gillar min grå sega dag, vad vet jag. Kommentarerna rasslade in på bara några minuter; 

Renee; Ingenting kanske……………

Janne; Käka sega råttor och kolor,
spela SEGA-spel… 
Annars gå i grådis 
Leta gröna gubbar

Elisabeth; Tänd ett ljus och ta fram dina roliga stickningar…… <3 <3

Berit; Å du skulle varit här, kan du inte koppla på dina vingar och flyga hit? Tårtan är nästan klar och en kvinna ringde just att hon inte kan komma. Du behövs!

Berit; Förresten alla dagar är så där numera. Det är bara att vänja sig och hitta på något som man aldrig tidigare hunnit göra. Jag sitter mycket här vid datorn, spelar WoW eller kollar på mail eller FB. När jag inte går på kurser eller träffar likasinnade. Ibland blir det t o m snärjigt!

Emma; sticka till Via!! Hon fryser faktiskt…

Emma; ;-)

Janne; "Tänd ett ljus och låt det…
försvinna"
Avd. trolleriskolan

Janne;  I går gjorde jag ingenting…Blev inte färdig, så jag fortsätter även i dag

Anna;  Å djädrans så snabba ni är. Och jag bara sitter kvar i soffan. Ska starta med att resa på mig, sen väntar bokstäverna i verkstan på att bli brända. Jag får börja med det. När jag ändå är på språng blir det några zoner förstås. Kvällen blir hemma, slappa, slöa, sticka, sova…

Anne Maritta; på Biblioteken finns mycket göra som att läsa, titta, lyssna på böcker, tidskrifter, andra människor …

Berit; Det värsta med en sån dag (som vi alla har alltemellanåt) är att man blir godissugen. Det räcker med en rulle Mariekex i skåpet…

Inger; Träna

Margit;  Njut av livet Anna!

Ulla Britt; Gör som jag- städa – Tråkigt men när det kommer gäster så måste man. Men här skiner solen Kram

Anne Maritta; gör av en gammal vana från arbetslivet en TODO-lista (nödigt och onödigt) allteftersom idéer och saker och ting dyker upp i huvet skriver jag ner dom ;) Kollar sedan den på morgonen om jag skulle ha lust eller inte med nåt!?

Gunnel; AM Så gör jag också!

Lillemor; Mörk och trist dag. Vill ha ljuset tillbaka….det vill väl vi alla. Ser inte en människa ute här. Hade tänkt gå till affären…men det får vänta tills i morgon. Anna, du gör ju mycket du under din dag. Det är kul att läsa vad unga, raska flickor som du sysslar med en kulen dag som denna!;-)

Inger; En dag att minnas ändå

Kanske kan det för dej utomstående inte vara mycket värt, men jag får lite snabbkontakt med trevliga vänner som jag både känner lajv och enbart genom nätet. Eftersom Lussekatt inte är så pratsam och sällskaplig tycker jag det är roligt med nätkontakten.

Nu är det ju inte bara ytliga kontakter och samtal som förs, det kan vara djupa diskussioner och folk tycker olika och det kan nästan bli stridigheter mellan folk. Jag brukar hålla mig utanför, lite mesigt kanske. 

Inom fäjjan finns olika grupper inom olika intressen. Några som jag är med i är;

MTHW = Melodikrysset the harder way; Här hjälps vi åt varje lördag mellan 10:00 och 11:00 att lösa krysset, men vi får INTE skriva svaret rakt uppochner, bara LEDTRÅDAR till det. Vi har väldigt trevligt denna intensiva timma.

SK-folket; När Seniorkontakten lades ner kom många över till Facebook och denna grupp bildades för oss och andra intresserade av diskussioner om allt mellan himmel och jord. Diskussionerna går från lågt till högt. 

Stickklubben; Ja det säger sig självt, det är ju Stickklubben här i Kalmar som en ung tjej, Elin, startade i mars 2010. På sidan kan du se bilder och få information om bla var vi stickar nästa gång.

Online stickcafé; Här stickas det hemma vid datorn och diskuterar stickning, mönster och en massa annat.

Turf; Forum för oss turfare! Bara kasta fram en fråga så får jag svar nästan omgående av någon som kan mer än jag.

Prosopagnostiker?; Har förstått att jag haft ett fel, ett handikapp, men inte vetat vad och trott jag varit ensam, men inte. Tänk vad Internet är bra många gånger. Vad det är? Kan också kallas "ansiktsblind".

Föräldrarjouren – Autism; Intressant.

Bokklubben Siri; Här är jag inte så aktiv, men jag läser och får tips på böcker.

Det går att starta grupper inom allt, jag har startat en för oss kusiner som brukar träffas i Ljungnäsvillan vartannat år eller mer sällan. Jag har även startat Ostkantens Linedancers sida för information och lite så. Är också med i Kostdoktorns grupp och några andra grupper som skriver om LCHF.

Jag gillar fäjjan!

Anmaja

3 comments
  1. FB är ett bra och roligt sätt att behålla sina kontakter och vänner. Man kan ju ses irl också. Ktam

    1. Ja det är ju det som är så bra! Kram tebaka! 

  2. Kram skulle det vara :-))

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.