Äntligen!

I flera år har jag funderat på hur jag ska kunna göra egna "pepparkaksmått" till egna figurer att trycka ut lera med. Min morbror Bernt som dog för många år sen nu hjälpte mig att göra en form till min duva.

  

  

Han gjorde först en kopia i trä efter min keramikduva och sen tog han ett kopparband och böjde efter träfiguren. Min morfar var ju kopparslagare och min morbror hade verkstan kvar och det var hans hobby att pyssla där.

Jag har haft jättemycket nytta av formen och jag är verkligen så glad att han hann göra den åt mig. På bilderna här över syns mina duvor jag gjort i olika färger som jag hängt ute i ett träd och inne i verkstan, men även två bilder med en duva i guld. Den är bara ett par cm  liten och jag har låtit beställa den i en guldaffär här i stan, Molins guld. Jag fick den i 25-årsgåva från jobbet.   

   

Min rubrik är som du ser "Äntligen" och nu har jag efter många års letande hittat ett tips på hur jag kan fixa mina kakmått själv. Har inte prövat än, men det ser ju inte helt komplicerat ut så jag ska nog reda ut det, hoppas jag. På en engelsk sida hittade jag detta – se och lär. 

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

   

Anmaja

4 comments
  1. Hej Anmaja ojojsånt arbete du drar på dig… jag köper måtten enklast skulle nog skära sönder mina fingrar. Jag använder måtten till att göra figurer i pannkakan med till banbarnen, Det gillar de. Man kan göra en smörgås som en pepparkaksgubbe med du vet eller julbock elle rnalle puh elle vad man har de äter riktigt bra då.

    1. Ja färdiga mått är ju smidiga men inget jag kan och vill använda till min keramik. 😉

  2. Men så smidigt! Menar du att du gjort hjärtan på frihand innan? T ex de fina vi beställde av dig? Wow nu blir jag än mer impregnerad!

    1. Ullrika, jag har haft en pappersmall och skurit efter den. 😉 Vill inte gärna ha andras former. 

       

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.