Normal

I helgen går vi tillbaka från sommartid till normaltid, inte vintertid då det inte finns något som heter så. I alla fall inte i detta sammanhang. Har jag hört och då gör jag inte det.

Jag har aldrig haft svårt för att veta om klockan ska framåt eller bakåt, jag tänker så här;

När vi längtar till våren som mest, ser vi FRAM mot sommaren och gör detsamma med klockan. När hösten ramlat över oss ser vi BAKÅT mot sommaren och gör åter detsamma med klockan. Enkelt, inget att tjabba om.

Sommartiden ger oss en timme mindre i mars och i oktober får vi en timme extra.

När jag fyllde 35 nån gång på stenåldern hade jag ett kalas som jag kallade "3 till 5-årskalas", med klädsel därefter. Alla kom alltså utklädda till förskolebarn, vi åt gott, drack en del och till efterrätt var det förstås chokladpudding. Alla i min släkt älskar detta.

En helt lyckad fest – förutom att jag valt fel dag. Fel dag på så sätt att när det var dags att gå och knyta oss skulle klockan fram en timme. Det var ju mindre bra, vi fick sova för kort den natten.

På hösten året efter hade min kusin 40-åskalas och när vi skulle gå och lägga oss sa hon; "Nu bjuder jag mina gäster på en extratimme!" Det var fint av henne.

* Anmaja *

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.