Tumör

 

Fiskarna i väntrummet hos min husdoktor ser friska ut. Men jag har en tumör i huvet. Eller snarare utanpå, uppe i pannan i hårfästet.  

Jag har känt och sett och även klämt och trott att det var en släng av Psoriasis eller en fettknöl. Det kom ut en lite vit pormask när jag klämde en gång. Det här var inget jag oroat mig för och inte ens tänkt ta upp när jag skulle till läkaren i dag för allergi och övriga åkommor.  

Fick blåsa i Peffmätaren och det var hyfsat, tog lite prover som var bra, men väntar svar på andra. Ska tillbaka och göra spirometri som jag inte gjort på flera år, kan vara intressant då jag tycker att jag fått mer astmabesvär. 

Övriga åkommor var bland annat några sår på armarna som jag rivit på länge och inte låtit läka i fred som de bör. Jag blev omplåstrad med sånt där skavsårsplåsterliknande som ska sitta upp till en vecka. Ser inte klokt ut, men bättre än såren som lyser röda och nyrivna. Jag kan ju dölja dem med handledsvärmare? 

Tumören då? Ja, jag kom på att jag kunde fråga vad det är och det blev remiss till Hudmottagningen. Förmodligen operation, ja bara en liten skrapning, det är liten rosa förhöjning i storleksordning 10 x 6 mm. Känner mig inte särskilt orolig då husdoktorn sa att det inte var "farligt" och ingen risk för spridning. Behöver det verkligen heta TUMÖR då? 

     

Fantastiska närbilder på mina åkommor.

* Anmaja * 

4 comments
  1. Det verkar vara en god "översyn" du genomgått. Det är väl med oss som med bilar att det behöver göras service ibland. Det där med tumör har en klang av oro, men är säkert en korrekt diagnos. Skönt för dig att det inte var en elak en. Lycka till med operationen. Det är väl kö, kan man tänka. Ha bra vinter om ett par dagar.

  2. Själva ordet är skrämmande men antagligen är det inget "farligt". Du kan nog turfa på i evighet 🙂 Kram!!!

    1. Tack Sigge och tack Bella – jag känner mig inte orolig, bara ordet inger tankar, därför jag skrev så. 😉

      Anna

  3. […] Tumören i huvet, som inte var en tumör, utan en hårsäcksinflammation (som jag nu behandlat några veckor med en salva för närmare 200 spänn) är nu en tumör igen. Det kom ett brev från Hudmottagningen igår och där stod bland annat;  […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.