Igenkänd

Idag tog jag och skumpade ut på Margaretahojen till stenen på Stensö,  "STENSÖZONE". Det var en fin cykeltur, tog inte alls så lång tid som jag mindes. Har varit där ute på löparrundor för hundra år sen typ och även cyklat dit och badat nån gång. 

Klev upp på kullen och såg vida omkring. 

Tillbaka till Stensö camping och "STONEISLE", tog den men ingen bild där. Vidare till "TEGELBÅT" där vattnet låg spegelblankt. 

Innan zonen "MARGARETA", bilden över, var jag både på "LASARETTET" och "STEELHOLD". Sen blev det "KINGSQUARE" fast jag var så nära cykelverkstan och på väg dit egentligen. Men "jag skulle bara" ta ett par till. Har jag sagt att det är beroendeframkallande att turfa?  

Aj, aj, aj vad horisonten lutar, inte snyggt. Innan jag kom till "EASTVALL" som är här över tog jag både "SPREADMORE" och "TOLLPLAIN". Vyn över fjärden visar gamla klapphuset och nya stadsdelen Varvsholmen. Varje stad med självakting har numer hus precis vid – eller i – vattnet. 

Jag for vidare ut på Lindö och tog där "HEADACHE" och sen "SOMJUTET" vid Fredriksskans.

"CALMBAY" – stannade till och såg in mot vår vackra stad. 

Mitt på Larmtorget, "CALMALARM", tittar upp mot min tandläkare, kanske undrar hon varför jag står där nästan varje dag?

"KINGENINGATE" – bron mot, eller från, Kalmar fängelse och där är gamla vattentornet som inrymmer runda lägenheter.

"SOUTHKANAL" – invid saluhallen.

"KALMARSLOTT", får låsa cykeln och springa ner under bron för att fånga denna zon. Ibland är jag lite lat och struntar i den.

"SUNDPARK" – blickar ut mot sundet.

Tog också "CALMBARON", "KALMARDOOM" och "ÖLANDSKAJ". Allt som allt 21 zoner under ett par timmar. Nä det går väl inte så fort, men det känns som bra motion..

Cyklade så äntligen mot Sandås cykelverkstad för att hämta den Röda faran. Den har fått nytt hjul fram, såg bra ut och kostade pengar. Men det var det värt, för vet du vad cykelnissen sa? Han sa att det var djäkligt snyggt stickat – ja pimpningen på min cykel alltså. Och visst är det snyggt, om jag säger som jag själv tycker – och det gör jag ju.

     

Vågade inte cykla med en och hålla i den andra så jag gick i mitten och ledde mina ögonstenar. Vid "MARGARETA" kom en turfare och tog den. Zonen alltså. Nyfiket stannade jag, låtsades behöva snyta mig, kände mig iakttagen. Och visst var jag igenkänd, jag har ju skrivit i turfappchatten om min punka, har fått kommentarer om "snygg cykel" när jag hade den gamla och så vidare.

Turfare mötte turfare och visst var det så, bara att lägga ihop ett och ett och förstå att det var jag som kom med två cyklar. Ett givande och trevligt samtal, turfare emellan. Tack, tack!

Intresseklubben kan notera att jag ligger på plats 198 av 2315 på globala listan och plats tre i Kalmar län där 61 turfare är registrerade. 

* Anmaja *

1 comment
  1. Oj så många fina bilder. Du måste nog gå på en turfavvänjningskurs. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.