Moster Margaretacykeln

Inte mycket till teknik  – inte som på Röda Faran

Den gamla och jag på mötesplatsen

När den Röda Faran är på översyn kommer Moster Margaretacykeln fram. Den rullar bra trots sin höga ålder. Moster Margareta föddes 1920 och jag tror att hon köpte den för sin första lön och med tanke på att hon inte gick så länge i skolan så borde den vara från 30-talets mitt. De började tillverkas 1934 i Värnamo där hon vuxit upp och bodde hela sitt liv, förutom en kort period i Stockholm.

@

@

Saknar lyset på min men det såg ju ut så här.

Tror dynamon sitter kvar.

Jag har just nu hämtat den från genomgång. När jag kom till Stig Nilssons hojverkstad med den ropade ena killen att han hade en likadan från sin farmor! Apollo från M. Berlin & Co AB Värnamo. Blå var min en gång, lika som hans men den hade två växlar, min inga. Jag sa att jag var rädd om den, men ville de skulle kolla bromsar och se över den. De hade bytt något med bromsarna och fixat den, kostade sjuhundra nånting, det får det väl anses vara värt.

Blev sugen på att köpa en moppe när jag var där. Ja jag kanske skulle skaffa mig en? Varför inte? 

*

Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.