Cykelpromenad

Gammalt möter nytt – Klapphuset och Varvsholmen

Ett sorgligt stängt vattentorn

Denna varma klibbiga dag har jag cyklat runt Kalmar och lyssnat på Sommar. Solen lös på morgonen och i kväll, men på dagen hade den svårt att kika fram. Men jag kände att det är sommar nu! Cykla, sommarprogrammet och vatten i flaska, ja det känns fint.

Jag var ute drygt ett par timmar så jag började lyssna på Zlatans bok också. Den kan nog bli bra. Jag har fått det stora nöjet att gratisprova ljudböcker genom Storytel, så många jag bara hinner under en månad. Jag har just lyssnat på Katrin Zytomeiskas bok om LCHF. En bok jag tog med en stor portion humor.

När jag kom till vattentornet tog jeg en lite paus och funderade på hur det kunde bli en så sorglig historia med torent. Där fanns för många år sen en restaurang med gigantisk utsik åt alla håll. Men tornet stängdes då det inte var brand- och utrymningssäkert. Det finns en hiss och en trappa, det sägs att det måste finnas två trappor, fast jag har hört många gamla vattentorn som bara har en trappa och ändå får vara i bruk. Samma regler borde gälla i alla kommuner kan jag tycka. 

Bänken nedanför vattentornet har barnen i området designat, lite fin och rolig, fast jag provade inte om den är skön.

*

Anmaja

*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.