Den svarta lådan

Vi har ett ovanligt vackert och omtalat bygge i Kalmar stadspark.

Jag låter bilderna tala för sig.

$

Det har skrivits, mest klagats, spaltmeter om vårt nya Konstmuseum. Ja nu är det ju knappast nytt längre, det byggdes 2008 och det har lugnats ner något. Platsen där det byggts är ett före detta fult, risigt buskparti och en undanskymd trist allmän toalett intill Restaurang Byttan. Själva ytan är mindre och det har blivit fint runt bägge husen som sitter ihop, museet och restaurangen.

Jag blir glad när jag ser att parken just där har gjorts finare och jag gillar hela denna svarta låda. Vad som finns inuti kan jag inte direkt svara på, men några utställningar har varit okej, några helt obegripliga. Men det är väl så det ska vara med konst, den ska beröra på något sätt, men inte alltid förstås.

Nu ser jag fram mot deras sommarverksamhet för unga, som de har i sin ateljé och då ska jag ta med mig barnbarns-Lisa, det ser vi båda fram mot.

*

Anmaja

*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.