Valborg idag


Bilden lånad från lokala blaskan, Barometern


Foto: Anders Johansson

Brasan i Värsnäs tänds ute på en flotte, en bit ut på vattnet, när det börjar mörkna. Det kommer scouter paddlandes med facklor som tänder bålet. Många år sen jag var där nu men jag hade tanken att cykla ut i går. Det var en underbar dag, varmt, soligt, skönt – vilket är ovanligt just på Valborgsmässoafton.


Körsbär blommar, vårblommor i gräset.


Bakom Kalmar Teater, på vallen, är våren särskilt fin.


Magnolian i full färd att spricka ut.
Slottshotellet i Gamla stan, Kalmar


Skuggan av mig.


Vit blom mot gröna blad och barr.


Fina fisken i folie – rätt gott.


Bjöd hem mina goda vänner på valborgsmässomiddag. Det blev fisk i foliepaket med grönt o rött o vitt. Och vitt i glas på fot och basilikavatten till. Lite ävja förstås och morotssallad. En trevlig kväll tillsammans till de skulle cykla till Värsnäs. Anne skulle sjunga med sin kör, sjunga vårsånger tillsammans med eldens sprakande. Hade varit trevligt att följa med, men rygg och allmän trötthet gjorde att jag tyvärr stannade hemma och sov redan tidig kväll.


Tillbehör


Idag är det Valborgs dag och första maj. Har fortfarande påminnelsen kvar att ringa moster Margareta och gratta på hennes andranamns-namnsdag, fast det är några år sen hon gick bort. ”Jaså minns du det?”var hennes stående kommentar med ett litet skratt, år efter år. Hon gillade inte namnet själv, men jag tycker om det, då jag tänker på henne.

Jag ska masa mig in till stan vid två och lyssna på förstamajtalare Henrik Rydström, en fotbollskille, inte så intressant i sig, men det kan ju bli det? Brukar cykla in själv och ett par år har jag faktiskt gått till Krögers och suttit på deras uteservering och ätet – ensam. Jag känner mig modig!

*

Anmaja

*

1 comment
  1. Härliga bilder och jag blev riktigt hungrig!!!
    nosgo… äh, vad skriver jag… pussåkram
    lillie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.