Semla

Till jobbet inköptes 115 stora semlor.
Det doftade underbart av kardemumma!
Jag lät bli, men var sugen.

Hemma bakade jag sex stora
till bara mig.

En fick snabbsvalna i fönstret.

Skar av locket och pyntade in godis á la LCHF.

åh så mäktig den var!
Nästa gång bakar jag dubbelt så många och mindre.
För fler gånger lär det bli!

Efter att ha läst LCHF-recept på olika sidor plockade jag ihop det jag hade hemma och bakade ungefär som på denna sida, så här:

3 ägg + en äggula
50 gr smält smör
1 dl grädde
2 dl mandelmjöl blandat med egna malda mandlar
1 tsk stött kardemumma
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

Blanda alla blöta, blanda alla torra, blanda ihop allt.

Klicka ner i stora muffinsformar för sex stycken eller i mindre formar (som jag kommer att göra nästa gång).

Mandelmassa gjorde jag av:

1 äggvita
Några msk grädde
Mandelmjöl och egna malda mandlar, Blanda ihop till det känns lagom bredbart.

Grädda bullarna i 175 grader, ca 25 min.
Fyll dem med mandelmassan och grädde.

Mumms – inte sött.

Jag skriver aldrig ”vispgrädde”eftersom det alltid är helt givet att jag köper och använder den riktiga 40-procentiga. Skulle aldrig nånsin mer handla lättvarianter eller ens den 36-procentiga som är utblandad med konstigheter för att den ska gå att vispa lika bra som äkta riktig grädde.

*

Anmaja

*

2 comments
  1. Riktig (40%-ig) vispgrädde är bäst! Köper aldrig nå´t annat.
    Kram från Eva Linnea

  2. Håller med. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.