Min Lucia!

Drottning Margareta smyckad till Lucia.

Ja nu har det gått ett helt år sen vi smög till Unionsstatyn och klädde den i varma kläder. Ja lussekrona och rött band värmer förstås inte så mycket, men vad då. De är väl vana vid kylan vid detta laget.

Stickklubben sida står att läsa om en ny tidning, ett månadsmagasin som heter Basar och där finns det tydligen en artikel om stickning. Och bilden här över på min stickning är med. Kul!

Vill du se fler bilder på Unionsstatyn från förra året så finns de här, här, här och här. Eller så kan du använda sökfunktionen här i min blogg.

Ett minne från Luciadagen för länge sen; När mina barn var små, ca sex och åtta, skulle de överraska mig på morgonen. Jag hade förberett och lagt fram linne, krona och tomtekläder. När storebror skulle knyta sidenbandet åt lillasyster tyckte han att det var för långt så han knöt en fin knut och klippte sen av de långa tamparna. Det såg lite gulligt ut med två st fem cm bitar som stod rakt ut på magen.

*

Anmaja

*

2 comments
  1. Den där gillar jag. Såå fin!!

  2. Tack Bella, den var kul att sticka. Det blev bara tre ljus i kronan eftersom hennes drottningkronas spröt var just tre och väldigt tjocka.
    Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.