Ingefära


c>
Ingefära – Zingiber officinale

http://www.ortblomman.com/ortbiten/ingefara.html

Fick tips om att testa ingefära för min onda, värkande rygg.

Någon som har erfarenhet av ingefära?

c>

Anmaja

c>

6 comments
 1. Jag har aldrig använt ingefära mot värk, men jag antar att det fungerar ungefär som de där värmealstrande salvorna. (Själv använder jag ingefära tillsammans med citron för att ta hand om halsen.)

  Lycka till!

 2. Jag har bara tidigare hört huskurer med ingefära mot förkylningar. Har dock aldrig provat själv. Jag tror aldrig jag har köpt en färsk ingefära ens 🙁
  Krya på din rygg!
  kram

 3. Ingen erfarenhet mot värk, men jag tipsar (om du inte redan vet) att färsk ingefära är otroligt stark. Du måste vara försiktig när du hanterar den – vänta med att klia dig i ögonen tills du tvättat händerna t ex!

  Hoppas du får lindring! Genom ingefäran eller på annat vis.

 4. Tack, Ullrika, jag hade nog tänkt mig några kapslar från hälsokosten. Ska kolla upp det.
  Anna

 5. Jag har en vän som skalar, skivar och lägger färsk ingefära i hett vatten och dricker när det svalnat. Smaksatt med citron och/eller honung har jag för mig, eller naturell. Prova dig fram. Hon har ledproblem, men det kanske smörjer & lättar upp din rygg också. Ge det några månader för att utvärdera om det har effekt. Lycka till!
  Kram från Eva Linnea
  (kapslar är dyra! och man har ingen aning om hur mycket som kommer kroppen tillgodo)

 6. Tack, Eva Linnea, jag ska nog kolla din metod, den känns ju mer naturlig. Det var en vän som tipsade om att det hjälpt hennes artros och därför ville jag pröva.
  Kram – Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.