Lussekatt har ordet

Hej!

Det är jag som är Lussekatt. Onödigt att säga förstås.

Jag bor i en trevlig lägenhet och hyr ut en liten del av den till hon som skriver den här bloggen i vanliga fall. En mänscha. Men nu är det jag som går lös på tangenterna.

mvklvmlkg fmdkfj rkjr

Ja ja ibland blir det lite tokigt, det är inte så lätt att hålla reda på fyra tassar här.

Vet inte om jag gillar att cykla egentligen. Men ibland måste vi, säger hon, mänchan. Det är när vi ska till Djursjukhuset så jag ställer ju upp för dit är alltid så trevligt att komma. Fast jag brukar inte visa hur mycket jag uppskattar det och spelar alltid allan när vi kommer dit.

Jag brukar krypa längs marken som en orm, ja nästan i alla fall. Jag blir dubbelt så lång och hälften så bred och smyyyger och låtsas att jag absolut inte vill gå in.

Min mänscha brukar lyfta upp mig efter en stund när hon gett upp att dra i kopplet. Så jag blir buren in som en prins. Då får jag en bra överblick på rummet, var det finns katter, var det finns hundar, var det finns andra mänscher.

Det är det här jag gillar, att kolla och sen bli nedsläppt på golvet och visa upp mig. Klart alla tycker jag är sjusärdeles vacker, fast de inte säger det. Det är nästan bara vikt-Helene som säger att hon tycker att jag är urtjusig. Och att jag är duktig. Har ju nått mitt mål nu och väger sju kilo mot åtta komma två som vågen visade i maj. Det är bättre än vad min egen mänscha lyckats med.

För mig har det varit en enkel match att gå ner i lagom takt. Min mäncha har slarvat några gånger och inte lagt på locket på min uppmätta mat så två nätter har jag haft fest och på morgonen har dagens ranson minskat betänkligt.

Och jag har varit och slickat både på smörkniven och oshyveln när mänschan inte sett. Jag är ju inte dum, men hon tycks vara det som inte plockar in disken i diskmaskinen.

*

Anmaja

*

5 comments
 1. Vilken cool Lussekatt!!! Åka cykel! Det hade vi aldrig vågat göra!
  nosgos å beundrargottisar
  Maurice & Kajsa

 2. Jag är van från jag var tolv veckor och mänschan som bor hos mig håller fast mig i kopplet. Och inte är jag så tokig att jag hoppar ur när det är så trevligt att känna vinddraget i pälsen. 😉
  Lussebullen

 3. Hej Lussekatten

  Den där mänchan, hur är hon egentligen. Får du den uppskattning du förtjänar. Blir det gåsleverpastej med lättvispad grädde på fredagarna med en jamare till förstås. Och hur går det med sork-entrcôterna du vill ha på lördagarna, självklart i lag med någon trevlig mulatt-katt?
  Här i katthuvudstaden brukar vi promenera under Sturegallerian på fredagarna – alltid faller det ner något smarrigt. Hälsningar

 4. Mjaaeee, är mitt svar på frågan. Jag får ju inga såna där läckerheter, men annars har jag det väldigt bra och blir satt på pidestal. Jag kan inte klaga. Och förresten är jag ingen finsmakare, jag gillar doften, men inte att få in det i mun.
  Tack för hälsningen!
  L

 5. Vilken duktig kisse!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.