SAOL

Inte illa… Skärmdump från min mobil.

Språkordning upprättad i Wordfeud

STOCKHOLM
Nu ska det bli språklig ordning i Wordfeud. Svenska akademien låter företaget bakom det populära Alfapetliknande spelet använda Svenska akademiens ordlista som regelbok Det skriver det norska företaget på sin hemsida och meddelar att förändringen träder i kraft ”om några dagar”. Inte komplicerat Uppgörelsen bekräftas av Svenska akademien.

– Det har inte varit någon alltför komplicerad process, säger Svenska akademiens ständige sekreterare Peter Englund.

Wordfeud är ett av de allra populäraste spelen till så kallade smartphones och har skapat något som kan liknas vid en Alfapethysteri i Sverige de senaste månaderna. Tidigare har Wordfeud använt en annan ordlista som retat upp språkpuritaner. Peter Englund är nöjd med överenskommelsen. Bland annat för att akademiens ordlistan nu sprids till en kanske helt ny målgrupp.

”Pedagogiska poäng”

– Svenska akademien ska finnas där det svenska språket finns. Inte minst finns det här en pedagogisk poäng att göra. Det går inte att överskatta den betydelsen, säger han.

(TT Spektra)

Ja se där, vad bra. Kanonbra helt enkelt, för som det är nu kan man skriva alla möjliga omöjliga böjningar och sen finns det rätt vanligt förekommande ord som inte accepteras. Nååågot frustrerande för mig som språkpolis med lättare lässvårigheter.


*
Anmaja

*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.