Den 11 september

Alla vet. Den 11 september hände det ofattbara. Behöver inte förklara något mer.

Samma dag, ovetandes om vad som skulle hända, packade jag min väska för en vecka på Mallorca med Vinlottorna. Vi flög från Växjö på morgonen/förmiddagen, minns inte exakt. Vi var förväntansfulla och kom till hotellet efter en bussresa och gick in i receptionen på hotellet där vi skulle bo.

Det stod en teve på disken och några män stod och tittade på en film där ett plan flög in i en skyskrapa. Jag tänkte så typskt att vissa människor alltid måste ha TV:n på och vi gick vidare till våra rum.

En av Vinlottorna ringde hem för att säga att vi var framme och att allt gått bra. Då fick vi reda på vad som hänt och det kändes så overkligt, ofattbart. Vi såg bilder på löpsedlarna, men ingen köpte några tidningar och några nyheter såg vi inte under hela veckan.

Det kändes förstås lite läskigt att veta att vi skulle hem med flyg, men allt gick bra och det var först hemma igen som vi verkligen förstod vad som hänt. Och nu har det gått tio år sen den dagen och världen är förändrad.

*

Anmaja

*

2 comments
  1. De flesta människor vet exakt vad de gjorde när de fick reda på att (två) flygplan hade kört in i ”Twin Tower”. Overkligt var det då och overkligt är det fortfarande!
    Kram från Eva Linnea
    PS Fredag 25/11 tänkte jag dra ihop till ett litet kalas i Nöbbele. Mer info kommer. Hoppas du har lust att ta dig till Växjö den da´n!! DS

  2. Vilken tur ändå att ni hann komma iväg på resan, jag gissar det blev panik på flygplatserna när det här hände?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.