Ufo Linus Lussekatt

.

PitaPata - Personal picturePitaPata Cat tickers

.

Denna grej skulle jag ju ha en gång om året i bloggen, men det glömde jag visst bort. Ska nog automatpublicera den den första maj några år framåt. Brukar glömma hans födelsedag. *skäms* Förresten vet ju ingen exakt när han föddes, så jag bestämde datum. Kunde varit någon gång under sista veckan i april fram till maj. Har funderat på varför jag inte valde den 26 april på min pappas 103-årdag – om han levat.

Lussekatts mamma födde honom och hans syskon i skogen och kom tillbaka utan sina små. En liten kille gick ut i skogen och letade och hittade dem men det var bara den svarta skönheten som överlevde. Han fick heta Ufo och han fick en fostermamma i granngården.

Sen kom han till min dotter och fick namnet Linus, men de tålde honom inte så jag förbarmade mig över honom och gav honom ett nytt namn, Lussekatt fick det förstås bli då jag alltid frågat varför ingen katt heter så. Han var så liten och tanig när han kom, troligtvis inte ens tolv veckor ung. Det har han tagit igen med besked så att han får banta ett kg nu.

Jag trodde en katt skulle ha fri tillgång till torrmat och sen fick han lite, lite mjukmat och ibland slicka min naturella yoghurtskål eller gräddsås som blev kvar efter jag ätit. Tyckte det var så lite. Men det var det tydligen inte. Så nu har matvanorna ändrats och det ser ut att gå bra.

Fast ibland sitter han vid sin matskål och stirrar stint på mig eller i skålen. Han kan också komma och klappa mig fint på armen, lägga sig i mitt knä och sen resa sig och klappa mig väldigt försiktigt på kinden. Kanske för att han är hungrig? Sugen på grädde? Eller bara att han vill gosa lite mysigt?

.Anmaja

.

2 comments
 1. Gratta Lussekatt från mig, grannare katt får man leta efter. Han ser precis ut som en katt ska se ut enligt min mening. Svarta katter är finast!

  Om cirka fyra veckor får vi hem vår lilla kattunge. Inget namn är bestämt än, först trodde vi det var en kille och då tyckte Olle att han skulle heta Suarez (efter en fotbollsspelare i favoritlaget Liverpool) men nu när det är en tjej kan vi inte komma på något bra namn. Hon är iallafall svart med vitt på alla tassarna och lite vitt under hakan också. Längtar efter henne. Vi har ju redan svartisen Polly (hittekatt från Mamö) och hoppas att de ska trivas tillsammans.

  Vi hade kul hos Lisa igår. Henning höll låda som vanligt (undrar om man kan hyra honom när man har fest!!!). Synd att du inte komma med, krya på dig!

  🙂 Camilla

 2. Camilla, ja svarta katter är fina. 😉 Fast jag hade drömt om en helt grå. Men jag ”tog den som kom till mig”.
  Det går säkert bra med Polly och den nya katten, för jag antar att de kommer att vara ute när de vill. Det är nog svårare att tussa ihop innekatter.
  Förstår att ni hade kul. Lisa skrev att den sista gick hem kl tre. 🙂
  Min huvudvärk, mina frysningar, svettningar och halsont håller i sig. 🙁
  Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.