På vinden

Jag tänker på vinden. Hur kan den veta att solen går i moln?

Jag har suttit ett par timmar på balkongen, stickat, lyssnat på en Nesserbok, Berättelsen om herr Ros, och sen lyssnade jag på dagens Sommar i P1.

Det var skönt med solen, satt i lä mot väggen och jag drog bort markisen lite för att känna värmen slå emot mig. Himlen var klarblå med små vita molntussar och lite större grå. Jag njöt.

Men hur kunde vinden veta att molnen skymde solen ibland? För så fort det blev skugga tog vinden i nåt makalöst. Bärbuskar, blommor och garnnystan for åt alla håll. När molnet farit förbi blev det lugnt, varm och skönt igen.

Varför är det på detta viset? Hade det inte varit bättre om det blåst när det var nästintill för varmt och lä när det skuggade svalt? är det SMHI:s fel?

.

Anmaja

.

5 comments
 1. Jamen vinden vill ju hjälpa oss att blåsa bort molnen.När solen skiner behöver inga moln blåsas bort, lätt som en plätt…
  Och förresten, ibland vill den hjälpa havet att piska upp roliga vågor att simma i – jag kiknade av skratt bland de ystra böljorna idag!

 2. Ja idag har det verkligen varit omväxlande väder. Soligt, varmt, blåsigt, kallt och så plötsligt en regnskur mitt i solskenet och självklart precis när tvätten hängts upp! Kan det vara så att vinden ligger och lurar någonstans och väntar på att få ta i när solen går i moln? 😉 eller är det så att temperaturväxlingen som blir när solen går i moln får luften att röra på sig? Jag funderar mer på hur regnet kan veta att jag precis har hängt ut en tvätt!!!

 3. Ja det var många tankar om vinden, tackar för dem. 😉
  Anna

 4. Bra idé! Vi skyller allt på SMHI 🙂

 5. Japp, bra, vi skyller på dem.
  Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.