Virkar en dyna

Framsida…

…och baksida.

Har börjat virka en dyna till min gamla stadiga balkongstol. Jag fick trasorna färdigklippta, eller rättare sagt så köpte jag dem från Inger i Stickklubben för en guldpeng. Hon hade i sin tur köpt dem på Stadsmissionen, Kupan, Retrå, HumanBridge eller annan second hand.

Det är en gammal tant, jag tror över nittio år, som klipper dem. Hon får tyg till sej, sitter och klipper längder, därav alla tåtar på baksidan, och hennes man virar till nystan. Teamwork kan man säga men jag tror inte de tar betalt för sitt jobb. Sen säljs det urbilligt, jag fick tre lite större nystan och fyra mindre för som sagt en tia.

Har tänkt att fodra dynan så tåtarna kan ligga där inuti och fylla ut och göra den tjockare. Har haft en köpt dyna som inte passade bra och dessutom är alldeles för tjock så det här kommer att bli jättebra och mycket snyggare. Ska även göra en liten kudde att ha i svanken av trasorna.

Jag väntar på garn från Ateljé Margaretha och nu tycker jag att jag väntat tillräckligt länge på det. Får väl höra av mig på måndag och fråga om det är ivägskickat. Jag vill ju börja på augustisockarna, fast det är kul att virka lite emellanåt också.

.

Anmaja

.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.