Sjusovardag

Vem var på förstasidan i Barran idag?

Bilden är beskuren, det var ett tjugotal folk till, men ändå.

En tyst minut på Larmtorget.

.

Sov inte för länge på sjusovaredag

Göteborg.

Mitt i semestern infaller dagen där du ska passa dig för att ta en alltför lång sovmorgon: sjusovaredagen. Enligt folklegenden riskerar de som är alltför morgontrötta i morgon att förbli sömniga, och försova sig under resten av året.

Dagen är en av många högtidsdagar som fallit i glömska. Den uppmärksammades till minne av sju kristna män som, enligt legenden, försökte undkomma kejsare Decius förföljelse under 200-talet. De somnade i en grotta och sov i nästan 200 år. (TT)

Ja det här hittade jag i dagens Barra.

Vilken tur jag har som ska stiga upp tidigt, det blir före klockan sex, för jag ska på en liten dagsutflykt. Måste nog sätta ett par extraklockor på ringning så jag inte försover mig.

.

Anmaja

.

2 comments
  1. Ser nästan ut som det är Anna som står där i snygga röda byxor och tunika…………

  2. Japp, det är jag. 😉
    Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.