Google kan läsa mina tankar

Visst är det lite märkligt att Google är så träffsäker? Jag behöver nästan bara tänka på det jag söker, behöver knappt skriva mer än en bokstav så har jag svaret. Hur går det till?

Ett par gånger har jag skrivit om det jag söker i bloggen eller på annat ställe eller varit på en sida med de ord jag är på väg att skriva in i Googles sökfält. Google känner säkert av min dator i det läget. Lite kusligt. Som att vara övervakad av storebror.

Men de gånger jag bara gått och funderat på något, undrat något om någon person eller en sak eller händelse. Och bara skrivit tex ”le”och Lena-Maria Klingvall kommer upp som första förslag. Just den person jag ville läsa mer om. Likaså ”hä”blev direkt Här är ditt liv. Känns lite magsikt.

Häromdagen ville jag ha beskrivning på sockar som stickas med jumperstickor, med två stickor alltså. Jag började skriva ”socka”och det kom direkt upp det jag ville ha, Sockar på två stickor, tätt följt av sockerkaka som jag inte alls ville ha.

Har du också en sån tur? Eller ska jag fråga om du också har en så skicklig Googlevän i din dator?

Anmaja

3 comments
  1. Det är lite läskigt det här tycker jag. Just Google är ju känd för att samla information från allt möjligt du gör på datorn för att sen använda det på olika sätt; vid sökning, annonsering etc.

    Även Facebook är ju ”duktiga” på att träffa rätt. Huvva.

  2. Ja vad man kan hitta.. jag brukar också hitta så lätt! Känns jättekul och bra 🙂 Skrämmande bara att alla andra är lik en själv vad gäller allmänna sökningar..

  3. Tack för era reflektioner. Så länge jag inte drabbas av något känns det ju lugnt. 😉 🙂
    A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.