Ligger lite efter

Majsockar till Lisa

Påbörjade junisockar till Oscar

Vid nyår bestämde jag mig för att sticka ett par sockor varje månad. Redan i februari började jag sacka lite efter och jag har inte kommit ikapp än. Just nu är jag på den andra junistrumpan. Tänkte att Oscar ska få dem för majsockarna ville Lisa ha fast de blev rätt långa till hennes lilla fot.

Det som är bra med de här sockarna är att det inte är någon häl och eftersom de är svängda som spiraler sitter de väldigt bra på foten. Dessutom behöver jag inte veta exakt vilken fotstorleken är på dem jag vill överraska med ett par raggisar.

Januarisockorna är tunna och orangegula och sitter just på mina fötter. De är jättefina och sköna. Hälen är den vanliga traditionella som först stickas som en lapp och sen lägger man ut och tar in på sidorna.

Februarisockorna är lika som januarivarianten, men de är blå och kära svärdottern fick dem när jag var där i maj.

Marssockorna är tjockare röda och blå och dem har jag också behållit själv. Samma häl som de tidigare.

Aprilsockorna är rätt stor, grå och enfärgad och hälen har jag gjort i efterhand. Stickade in en tråd i avvikande färg och plockade sen upp maskor för hälen. Skulle tro den passar en 42:a.

Majsockorna är ju här över. Och junisockorna på gång.

Intresseklubben noterar halvårsrapporten av socktillverkningen? Som en bonus får du också reda på att julisockan redan är planerad och kommer förmodligen att hinna bli klar innan månaden är över.

Anmaja

1 comment
  1. Va kul med de där maj och junisockorna! Min syster, som sedan många år bor i Danmark, har där fått lära sig den modellen. Hon har hört att kvinnorna stickade sådana strumpor till alla unga män som var ute vid fronten under kriget. De passar ju alla storlekar.
    Dock tycker jag att de blir lite klumpiga – jag föredrar strumpor med häl… men det har naturligtvis också att göra med vilket garn man stickar dem i. (dessutom tycker jag alltid att det är roligt att sticka hälen, att försöka förbättra den, att till sist lyckas med den fullkomligt perfekta hälen)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.